CHP, BİMER'e başvuru şeklinin değiştirilmesini Meclis’e taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) internet yoluyla direkt başvurunun, başvuru konusunun önce mail yolu ile gönderilmesi daha sonra gelen başvuru linkinin kullanılarak başvurunun yapılmasını içeren değiş.

Google Haberlere Abone ol
CHP, BİMER'e başvuru şeklinin değiştirilmesini Meclis’e taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakanlık İletişim Merkezi’ne (BİMER) internet yoluyla direkt başvurunun, başvuru konusunun önce mail yolu ile gönderilmesi daha sonra gelen başvuru linkinin kullanılarak başvurunun yapılmasını içeren değişikliği Meclis’e taşıdı.

Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesinde, ‘Başvuru Yap‘’ sayfasında Şubat 2014’te yapılan değişikliğin sebebi nedir?” dedi.

Tanrıkulu’nun Başbakan Yardımcısı Arınç’a yönelttiği sorular şöyle:
-BİMER Başbakanlık İletişim Merkezi ‘Başvuru Yap‘’ sayfasında Şubat 2014’te yapılan değişikliğin sebebi nedir?
-www.bimer.gov.tr/Forms/pgApplication.aspx URL adresindeki “Başvuru Yap” kısmının 17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Operasyon ve Soruşturmalarının ardından vatandaşlar tarafından BİMER’e iletilen kınama ve eleştiriler ile görüş, şikayet ve önerilerin aşırı artışı sebebiyle değiştirildiği iddiası doğru mudur?
-“İlk önce e-mailini gönder sonra başvuru sayfasını gönderelim” şeklindeki Başbakanlık’ın yeni BİMER başvuru uygulaması, vatandaşların BİMER’e başvuru yapmalarının zorlaştırılarak engellenmesi amacıyla mı başlatılmıştır?
-17 Aralık 2013 tarihinden 4 Mart 2014 tarihine kadar BİMER Başbakanlık İletişim Merkezi‘ne vatandaşlarca iletilen kınama ve eleştiriler ile görüş, şikayet ve ihbarların sayıları nedir?
-17 Aralık 2013 tarihinden 4 Mart 2014 tarihine kadar kaç vatandaşımız BİMER üzerinden Yolsuzluklar ve Rüşvet Olaylarının incelenmeleri, araştırılmaları ve soruşturulmalarını isteyen görüş ve önerilerini BİMER’e iletmişlerdir?
-BİMER’e iletilen bu yöndeki görüş ve önerilerin akıbetleri ne olmuştur?
-17 Aralık 2013 tarihinden itibaren BİMER, vatandaşlardan gelen Yolsuzluklar ve Rüşvet Soruşturmalarının üzerlerinin kapatılmasını eleştiren, kınayan başvuruların artması nedeni ile işlevsiz hale mi getirilmiştir?”

CİHAN

Yorumlar