CHP, Başbakan’a 'Aslan'dan para isteyen gazete yöneticisini' sordu

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Hükümete yakın bir gazete yöneticisinin 'Maaşları ödeyemiyorum.

Google Haberlere Abone ol
CHP, Başbakan’a 'Aslan'dan para isteyen gazete yöneticisini' sordu

CHP, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, "Hükümete yakın bir gazete yöneticisinin 'Maaşları ödeyemiyorum. Oradan 2 milyon lira gönder' diyerek, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'dan para göndermesini istediği iddiası doğru mudur? Aslan’dan 2 milyon yollamasını isteyen gazete yöneticisi kimdir?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu. Tanrıkulu, "Basına yansıyan iddialara göre; soruşturma sürecinde yapılan teknik takipte, hükümete yakın olarak bilinen bazı medya kuruluşlarının yöneticilerinin, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’dan ‘nakit desteği’ istedikleri tespit edilmiştir. Hatta bir yandaş gazetenin tepe yöneticisinin, ‘Maaşları ödeyemiyorum. Oradan 2 milyon lira gönder’ şeklinde talepte bulunmasının, savcıları bile hayrete düşürdüğü iddiası yine basında yer almıştır." diyerek, ayrıca basında yer alan haberde, Süleyman Aslan’ın, ‘Burası halka açık şirket. Açıklayamayacağım, kaynak transferleri yapamam’ dediği ve bunun üzerine medya yöneticisinin, ‘Bir şey olmaz. Ben reklam faturası keser gönderirim sana’ cevabını verdiğinin de yer aldığını hatırlattı.

CHP’Lİ TANRIKULU BAŞBAKAN ERDOĞAN’A SORDU

CHP’li Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan’a, cevaplaması istemiyle şu soruları yöneltti: "Hükümete yakın bir gazete yöneticisinin, 'Maaşları ödeyemiyorum. Oradan 2 milyon lira gönder' diyerek Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’dan para göndermesini istediği iddiası doğru mudur? İddia doğruysa, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan’dan 2 milyon yollamasını isteyen gazete yöneticisi kimdir? Gazete yöneticisinin isteği, Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan tarafından yerine getirilerek 2 milyon TL veya dolar veya Euro tutarındaki para gazete yöneticisine gönderilmiş midir? Para gönderildiyse eğer, hangi tarihte, kime ve nasıl ödenmiştir? 1 Ocak 2004-30 Aralık 2013 tarihleri arasındaki dönemde Halkbank, verdiği reklam ve ilanlar için hangi gazeteler ile dergilere toplam ne kadar ödeme yapmıştır?
1 Ocak 2004-30 Aralık 2013 tarihleri arasındaki dönemde Halkbank, verdiği reklam ve ilanlar için hangi televizyonlar ile radyolara toplam ne kadar ödeme yapmıştır? Tüm ödemeler bankacılık mevzuatlarına uygun olarak yapılmış mıdır? Tüm ödemeler muhasebe kayıtlarına yasal mevzuatlara uygun biçimde kaydedilmiş midir? Halkbank’tan AKP’ye yakın olarak bilinen gazetelerin patronları ve yöneticilerine para transferleri gerçekleştirilmiş midir? Savcılık, bu konuda bir inceleme yapmış mıdır ya da yapacak mıdır?"


CİHAN

Yorumlar