BBP: ÖYM'lerin Yazıcıoğlu dosyasının kapatılması için yapıldığı algısı içindeyiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, özel yetkili mahkemelerin Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava dosyasının kapatılması için yapıldığı algısı içerisinde olduklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
BBP: ÖYM'lerin Yazıcıoğlu dosyasının kapatılması için yapıldığı algısı içindeyiz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, özel yetkili mahkemelerin Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava dosyasının kapatılması için yapıldığı algısı içerisinde olduklarını söyledi. Tunç, "Bugüne kadar bu dava ile alakalı, 100'e yakın bürokrat suçları delilleri ortaya konarak, suçları tespit edilmiş vaziyettedir. BBP bu yasanının kaldırılmasıyla kamu görevlilerinin aleyhindeki soruşturmaların son bulacağı endişesini taşımaktayız." diye konuştu.

Üzeyir Tunç, parti genel merkezinden ÖYM'lerin kapatılmasıyla ilgili basın açıklaması yaptı.
Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi ve sevenleri olarak üzerinde hassasiyetle durdukları davanın Malatya Özel Yetkili Mahkemesi’nde devam ettiğine işaret eden Tunç, ÖYM’lerin kaldırılmasıyla Yazıcıoğlu davasının akamete uğrayacağı kanaatini taşıdıklarını ifade etti.
Tunç, "Bugüne kadar bu dava ile alakalı, 100'e yakın bürokrat suçları delilleri ortaya konarak, suçları tespit edilmiş vaziyettedir. BBP bu yasanının kaldırılmasıyla kamu görevlilerinin aleyhindeki soruşturmaların son bulacağı endişesini taşımaktayız. ÖYM’lerin kaldırılmasıyla soruşturma izni alınmadan kamu görevlileri aleyhinde soruşturma, kovuşturma yapılamayacağından, öncelikle bu kişiler hakkında soruşturma izni için fezleke hazırlanması gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Tunç sözlerini, "BBP olarak ÖYM’lerin kaldırılmasıyla merhum liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava dosyasının kapatılması için yapıldığı algısı içerisindeyiz. Bu sadece BBP camiası Muhsin Yazıcıoğlu ailesi ve sevenler değil, Türkiye’nin herkesiminde, her deseninde, her rengindeki vatandaş tarafından da aynı şekilde algılanmakta ve bu şekilde düşünülmektedir. Yasama organı, önlerine neyin geldiğini bilmeden bürokratların hazırladığı ve kaç kişinin onayından sonra Meclis'e getirilen bu yasalarda vermiş oldukları ‘evet’ oylarıyla bu milletin vicdanında nasıl yer aldıklarını ve ahirette de bunun hesabını nasıl vereceklerini düşünmelerini istiyoruz. 'Kardeşim' diyen Başbakan’ın ve devlet erkanının da bu ayıpla nasıl yaşayacaklarını merak ediyoruz ve vicdanlarıyla baş başa bırakıyoruz." diye sürdürdü

"ÖYM’NİN KALDIRILMASINI REDDECEĞİNİ ÜMİT EDİYORUM"

Cumhurbaşkanı’na seslenen BBP'li Tunç, "Türkiye’nin geleceğini son derece etkileyecek olan terörün önümüzdeki günlerde geçmiştekinden çok daha kötü bir şekilde saldırılara geçtiği zaman ÖYM’lerin kaldırılması sonucu bunlarla nasıl baş edileceğinin hesabı da yapılmadan, yapmış olduğumuz görüşmelerde bu tür sıkıntılar yaşanırsa tekrar yeniden düzenleme yaparız diyen yasama organı üyelerinin bu aymaz tavırlarıyla makamlarına sunmuş olduğu yasayı reddedeceğini ümit ediyoruz, bunu kendilerinden bekliyoruz. Meclis'te tekrar bunun görüşülmesi, yapılması gerenlerin yapılması, terör sona ermeden kaldırılmaması yönünde başta yasama organı ve kamuoyunun bu konuda üstüne düşeni yapması gerekeni kanaatini taşıyoruz."
CİHAN

Yorumlar