Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Şanlıurfa'da ilk kez düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında sonra açıklama yaptı

Google Haberlere Abone ol
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ilk kez Şanlıurfa'da düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısından sonra açıklama yaptı. 

Kişisel verilerin korunması konusunun da konuşulduğunu Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Şanlıurfa'daki toplantıda GAP projesinin ele alındığını söyledi. 

Suriyelilerin durumunun da ele alındığını belirten Bakan Kurtulmuş, sığınmacılar konusunda yapılacak harcamaların da görüşüldüğünü söyledi.  

Şanlıurfa ile ilgili yatırımlar, projeler ve bundan sonra düşünülen adımların şehrin milletvekili Tarım Bakanı Faruk Çelik tarafından hükümete anlatıldığını söyledi. 

Hükümet Sözcüsü Kurtulmuş, Türkiye-İsrail ilişkileriyle ilgili bir soru üzerine, "İsraille anlaşma konusunda Türkiye baştan itibaren üç temel konuyu gündeme getirmiştir. Bu konuların hepsinin arkasında durduğunu da ifade etmek isterim. Bunlar ambargonun kaldırılması, özür dilenmesi ve tazminat ödenmesiydi. Bu konuların hiçbirinde geri adım atmadığımızı belirtmek istiyorum" dedi. 

Kurtulmuş, "Özgecan Aslan'ın katilinin öldürülmesi" konusuyla ilgili ise "Kim olursa olsun, cezaevinde birisinin öldürülmüş olması, bir mahkumun ya da bir tutuklunun öldürülmüş olması asla kabul edilemez. Burada kimin, ne şekilde, nasıl ihmali, kusuru, hatası varsa mutlaka ortaya çıkarılacaktır. Bu çerçevede hem Adana Cumhuriyet Başsavcımız olaya el koymuştur hem de Adalet Bakanlığımız derhal bir müfettiş görevlendirmesi yapmıştır. Konunun bütün detaylarıyla soruşturulmasıyla silah nasıl sokuldu, olay nasıl gerçekleşti, kimin ihmali vardır bunlar ortaya çıkarılacaktır." şeklinde konuştu. 

Yorumlar