Bakan Yılmaz'dan Başbuğ kararına yorum: Hak yerini bulmuştur, hayırlı olsun

Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında verdiği kararı, "Hayırlı olsun.

Google Haberlere Abone ol
Bakan Yılmaz'dan Başbuğ kararına yorum: Hak yerini bulmuştur, hayırlı olsun

Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Anayasa Mahkemesi'nin tutuklu eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında verdiği kararı, "Hayırlı olsun." şeklinde değerlendirdi. Her alanda demokrasi çıtasını yükselttiklerini belirten Yılmaz, "Bu demokrasi çıtasından bir tanesi de Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkının sağlanmasıydı. Bakın birçokları buna karşı çıktılar, istemediler ama görüyoruz ki bu demokratik başvuru süreçlerini arttırmak, insanımızın faydasına oluyor. İlker Başbuğ kararı da bunlardan bir tanesidir. Hayırlı uğurlu olsun diyoruz, hak yerini bulmuştur." şeklinde konuştu.

Bazı ziyaretlerde bulunmak üzere Balıkesir'e gelen Bakan Yılmaz, İzmir yolu üzerindeki İşbir Jeneratör Fabrikası'nı ziyaret etti. Fabrikayı gezerek, Genel Müdür Burhan Özgür'den çalışmalar hakkında bilgi aldı. Üretim aşamalarını yerinde gören Yılmaz, çalışanlarla sohbet etti. Fabrika çıkışında ise gündeme ilişkin soruları cevaplandırdı. Ukrayna'da meydana gelen olayları değerlendiren Millî Savunma Bakanı, şunları söyledi: "Ülke olarak ilkemiz, Kırım Ukrayna'nın bir parçasıdır ve Kırım ile ilgili yapılacak bir çalışmada mutlaka Ukrayna Anayasası sınırları içerisinde bir çalışma yapılması gerekir. Ukrayna'nın merkezî yönetimi, 'Gerekirse ilave haklar Kırım'a verilebilir.' dedi. Bu çerçevede değerlendirirsek, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü içerisinde bu sorunun çözülmesi Karadeniz'deki barışı koruyacaktır, barışı ve istikrarı sürdürecektir. Kısa dönemde kârlar, uzun dönemde herkes için zarar olabilir. O yönde geniş açıdan bakmak lazım. Ülke olarak toprak bütünlüğü içerisinde, Ukrayna'nın toprak bütünlüğü içerisinde, egemenliği içerisinde çözülmesi gereken bir problem olarak görüyorum."

Bakan İsmet Yılmaz, ölüm orucu başlatan emekli astsubaylar hakkındaki bir soruya ise şu cevabı verdi: "Bir çalışmamız var. Allah için bir geçmiştekine bakın, bir de şimdikine bakın. Astsubaylardan dört yıllık okulu bitirenler 1'in 4'ü derecesine çıksın dediler, yaptık. Astsubaylardan emekli olanlar, daha önce istihbarat elemanları ile güvenlik elemanlarının almış olduğu 100 liralık ödemeyi, Resmî Gazete'de yeni yayımlandı, dolayısıyla muhakkak talepleri vardır. Bu talepleri almak için Genelkurmay Başkanlığı ile aynı. Önce şuna bakmak lazım, biz bir aileyiz. Sizin de evladınız var, 3, 5, 10 yaşında kızınız var, oğlunuz var. Birini birinden ayırt etme imkanınız yok. Eğer ailenizden birisinde huzursuzluk varsa o huzursuzluk herkese yansır. Gerek Genelkurmay Başkanlığı'nın gerekse bizim kardeşlerimizin ne üzülmesini ne de mali haklarının kötüye gitmesini isteriz."

Bütün kamu görevlilerini ülkenin genel ekonomik yapısı içerisinde, geçmişle kıyaslanamayacak derecede iyi bir noktaya götürmeye çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, "Astsubay kardeşlerimizi de bu ailenin bütünlüğü içerisinde daha iyi bir noktaya götürmek için çalışmalarımız devam ediyor ancak beklentiyle zaman arasında optimum noktayı bulmaya çalışıyoruz. Biraz daha sabır diyoruz ancak geçmişten çok daha iyi olduğunu da söyleyebilirim. Ben geldiğimde, 'Şu 100 lirayı bari verin.' dediklerinde onu verdik mesela. Yetti mi? Yetmedi, daha da talepler var ama inşallah bu süreç içerisinde Türkiye ekonomisi büyüdükçe, geliştikçe daha iyi olacaktır ama bilin ki biz bir aileyiz." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar