Bahçeli, şehit ülkücülerin huzurunda söz verdi

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam ilçesindeki Ülkücü Şehitliği'ni ziyaret etti. Ülkücülerin huzurunda ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacaklarına söz veren Bahçeli, “Karşımızda...

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli, şehit ülkücülerin huzurunda söz verdi

Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kızılcahamam ilçesindeki Ülkücü Şehitliği'ni ziyaret etti. Ülkücülerin huzurunda ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğünü koruyacaklarına söz veren Bahçeli, “Karşımızda rüşvetten, yolsuzluktan, nefretten ve bölücülükten niyet ve yüzleri kapkara kesilmiş suçlular ve suç ortakları vardır. Bunların saçtığı günah tohumları fitne ve bozgunculuk olarak filizlenmektedir. Kutuplaşmayla, kavgayla, iftirayla, dedikoduyla yabancı güçlerin taşeronluğuna soyunanların oyunlarını bozmak bizlerin namus borcudur.” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2011 yılında yapılan Kızılcıhamam’daki Ülkücüler Şehitliği’ni ziyaret etti. MHP il başkanları ve çeşitli illerden gelen partililer ve Ülkü Ocakları üyesi gençlerin katıldığı törende Bahçeli, ilk olarak Şehitler Anıtı önünde dua etti. Bahçeli, daha sonra anıtın önüne ve şehitlerin isimlerinin bulunduğu mermerlerin önüne karanfil bıraktı.

Ülkücülerin, milletinin kendilerine ihtiyaç duydukları anlarda ortaya çıkarak millet ve vatan sevgisinin imtihanını ölüm ve mahkûmiyet karşısında verdiğine değinen MHP lideri Devlet Bahçeli, şehitleri ve mücadelelerini unutmayacaklarını söyledi. Bahçeli, “4 Ocak 1968’de, henüz 22 yaşında bir fidan iken, Ankara’da kaldığı yurdun kantininde silahla vurulan ilk şehidimiz Osmaniyeli Ruhi Kılıçkıran’dan, 26 Ocak 2014 tarihinde Esenyurt’ta şehit edilen Yusufiyeli Cengiz Akyıldız’a kadar verdiğimiz ve acısına katlandığımız şehitlerimizi unutmayız, unutmayacağız, unutturmayacağız.” dedi.

Şehitlerin, Allah’ın nezdinde hazır ve diri, cennetin kapılarının da onlara ardına kadar açık olduğunu ifade eden Bahçeli şöyle devam etti: “İnanıyorum ki, Ülkücü şehitlerimizin hepsi şu an bizimle, duaları üzerimizedir. Hepsinin ruhu aramızdadır, yanı başımızdadır. Cenab-ı Allah mahşer günü her bir şehidimizin yüzüne bakabilmeyi bizlere nasip ve müyesser etsin. Vatan ve millet yolunda candan geçen cesaret timsallerini hafızalarımızdan ve hatıralarımızdan asla çıkarmasın.”

“Türk milletine içten ve dıştan ivme kazanan husumet çemberini yarmak için bizlere güç ve azim versin.” diye dua eden Bahçeli, “Zira karşımızda rüşvetten, yolsuzluktan, nefretten ve bölücülükten niyet ve yüzleri kapkara kesilmiş suçlular ve suç ortakları vardır. Bunların saçtığı günah tohumları fitne ve bozgunculuk olarak filizlenmektedir. Kutuplaşmayla, kavgayla, iftirayla, dedikoduyla yabancı güçlerin taşeronluğuna soyunanların oyunlarını bozmak bizlerin namus borcudur.” ifadelerini kullandı.

Milletin bölünmez bütünlüğüne sonuna kadar sahip çıkacaklarını belirten Bahçeli şöyle devam etti: “Kefensiz yatan Ülkücü şehitlerimizin davalarını, sahte kefene sarılıp ölüm edebiyatı yapan şeytani heveslere karşı bayraklaştırmak ve devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne var gücümüzle sahip çıkmak bizim amacımızdır. Şehitlerimiz boşuna toprak olmadı. Analar boşuna ağlamadı. Evlatlar boşuna yetim kalmadı. Güvence dün şehitlerimizdi, bugün de biziz. Allah varlığımızı, birliğimizi ve kardeşliğimizi daim etsin.”

MHP lideri daha sonra şehitlik içerisinde yapılan mescitte okunan Mevlid-i Şerif’i dinledi. CİHAN

Yorumlar