Bahçeli: Sandık, pisliğin temizleneceği yer değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rüşvet ve yolsuzluk iddialarına adı karışanların hesap vereceğini belirterek, "Sandık, pisliğin temizleneceği yer değildir.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Sandık, pisliğin temizleneceği yer değildir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Rüşvet ve yolsuzluk iddialarına adı karışanların hesap vereceğini belirterek, "Sandık, pisliğin temizleneceği yer değildir." dedi. Cumhurbaşkanlığı tartışmalarını değerlendiren Bahçeli, "İki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan’dan da Cumhurbaşkanı olmaz." ifadelerini kullandı.

TBMM’de 30 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk grup toplantısını MHP gerçekleştirdi. MHP Genel Başkanı Bahçeli grup toplantısında yaptığı konuşmada 30 Mart’ta milli iradenin tezahür ettiğini ve tercihini yaptığını söyledi. Seçimde önce yaşanan rüşvet ve yolsuzluk hadiselerini hatırlatan Bahçeli, "Başbakan Erdoğan ve partisi değil yüzde 43 yüzde 99 alsa da yolsuzluğun hesabını verecektir. Sandık pisliğin temizleneceği yer değildir. Sandık hukukun teslim olduğu adaletin bozguna uğradığı hırsızın uğursuzun arsızın meşruiyet elde ettiği aklama paklama yeri de olmayacaktır. Gün ola harman ola şunu kararlılıkla ifade etmek isterim ki rüşvet alıp verenler yargı önüne mutlaka çıkarılacaktır." diye konuştu.

30 Mart seçimlerinde oyunu artıran tek partinin MHP olduğunu aktaran Bahçeli, "Başarımızı sulandırmaya anlamsızlaştırmaya değersizleştirmeye kalkışanlar hiç kuşku yokki hayal kırıklığına uğramaktan kaçamayacaklardır." dedi.

BAHÇELİ: TEKEDEN SÜT SAĞILMAZ, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’DAN CUMHURBAŞKANI OLMAZ

Bahçeli Cumhurbaşkanlığı seçimi hakkında da düşüncelerini açıkladı. Kimin Cumhurbaşkanı olamayacağı konusunda değerlendirmeler yapan Bahçeli şunları söyledi: "Önce özerkliğe arkasından Kuzey Kürdistan’a açık kapı bırakandan Cumhurbaşkanı olamaz. Türkiye’yi birbirine düşürmeye azmedenden toplumu kamplara ayırandan Cumhurbaşkanı olamaz. Şehitlerin vebalini ve kanını taşıyan bebek katiliyle müzakere yapandan teröristlere kucak açandan Cumhurbaşkanı olmaz. Vatanı bölme milleti 36’ya ayırma hedefinde olandan Cumhurbaşkanı olmaz. Twitter’ı engelleyen Youtube’u kapatan kişisel hak ve hürriyetleri budayandan Cumhurbaşkanı olmaz. Hukuka saldırandan adaletten kaçandan rüşvetçilere ve hırsızlara kol kanat gerenden Cumhurbaşkanı olmaz. Villalara balya balya dolar yığandan kamu arazilerini zimmetine geçirenden evdeki parayı sıfırlarken haysiyet ve inandırıcılığını da sıfıra düşürenden Cumhurbaşkanı olmaz. TSK’ya kumpas kurandan başkomutan olmaz. Türklüğü reddeden, TC’yi silen milliyetçiliği ayaklar altına alan bir inkarcıdan Türkiye’ye Cumhurbaşkanı olmaz, olamaz ve olmayacaktır. Kısacası iki yanlıştan bir doğru çıkmaz, tekeden süt sağılmaz, balda tuz bulunmaz, suda ateş yanmaz, Recep Tayyip Erdoğan’dan da Cumhurbaşkanı olmaz. Siyasi görüşü ne olursa olsun, fikri aidiyeti, mezhebi ve yöresi ne olursa olsun, ister AKP’li, ister MHP’li, isterse de CHP’li olsun her vatan evladı Cumhurbaşkanı olabilir. Ne var ki Recep Tayyip Erdoğan olamaz, milletin terazisi bu sıkleti çekemez."
CİHAN

Yorumlar