Arınç: Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade edeceğini şahsen biliyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda "Eminim ki Sayın Cumhurbaşkanımız, bu işe yüzde 100 layık bir cumhurbaşkanı olarak Sayın Başbakanımızı görüyor. Bunu ifade ettiğini ve...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade edeceğini şahsen biliyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda "Eminim ki Sayın Cumhurbaşkanımız, bu işe yüzde 100 layık bir cumhurbaşkanı olarak Sayın Başbakanımızı görüyor. Bunu ifade ettiğini ve edeceğini şahsen biliyorum." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Sen kimsin?' diyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na da yüklendi.

Arınç, Merinos Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde partisinin il danışma meclisi toplantısında konuştu. Son dönemde sürekli AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı kim olacak, partinin başına kim gelecek tartışmalarının yapıldığını hatırlatan Bülent Arınç şunları kaydetti: "Zenginin malı, züğürdün çenesini yoruyor. Ya siz başka şeylerde düşünün. Yani sadece Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül üzerinden işi götürüyorsunuz. Haksız da değilsiniz ama başka seçenekler niye konuşmuyorsunuz? Bu bir cumhurbaşkanlığı seçimidir. İlk defa halk, cumhurbaşkanını seçecek. Bu süreçte CHP'nin ve MHP'nin bir tane bile adayı olmayacak mı? CHP ve MHP teslim oldu. CHP ve MHP'nin bu seçimde hiçbir zaman başarılı olamayacağını biliyoruz. Mesela niçin Bahçeli'yi MHP aday göstermez? Niye Kılıçdaroğlu'nun üzerinde bir adaylık konuşması yapılmıyor? Yani bunlar genel başkansa, halkta bunun bir karşılığı yok mu? Niye hesaplar bunların üzerine yapılmıyor? Her şey bitmiş. Basında biliyor ki, halk da az çok biliyor ki AK Parti'nin adayı kim olacaksa bu cumhurbaşkanı olacak. Allah'ın izniyle bunda bir tereddüt yok, bir endişe de yok."

"YÜZDE YÜZ ADAYIMIZIN ERDOĞAN OLDUĞUNU BİLİYORUZ"

Muhalefetin adayının gündeme gelmediğini anlatan Bülent Arınç, şunları söyledi: "Bu ülkede AK Parti'nin karşısında bir muhalefet yok mu? Adayını bile çıkaramaz mı? Bu niteliklere haiz birini aday olarak çıkarmakta zorlanır mı? Ben o tarafta birisi olsaydım, 'kaç oy alacaksam alayım, düşüncelerimi, fikirlerimi temsil edecek birsini aday gösterirdim' diye sevinirdim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 12 senedir, çizgisi hep yükseklerde bir Başbakan’dır. Bugün cumhurbaşkanlığı adaylığı söz konusu olduğunda yüzde 100 adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyor ve inanıyoruz. Farklı söyleyen bir kaç kişi olur. Onların da kendilerine göre gerekçeleri vardır. Ama bu işi 12 sene sonra yüzde 100 hak eden, başımızı göklere değdirecek kadar büyük başarıların sahibi bir insanın artık Türkiye'de ilk defa halkın oylarıyla seçilen bir cumhurbaşkanı olmasını hepimiz arzu ederiz. Şüphesiz Sayın Cumhurbaşkanımızın da çizgimizden gelen partimizin ilk kurucularından, ilk başbakanımız olarak her zaman başımızın üstünde yeri var. Onun da eğer siyasete devam edecekse, kendisinin tercihi böyleyse, AK Parti'yle onun özdeş haline gelmesini ve yeniden güç kazanmamızı arzu ettiğimi ifade ettim. Şimdi bütün mesele iki arkadaşın, dostun, mücadele ve dava yoldaşının birlikte yapacağı konuşmayla kimin aday olacağı noktasında, kimin partiyi bundan sonra başarılara götüreceği noktasında bir yol haritasının çizilmesine bağlı. Eminim ki Sayın Cumhurbaşkanımız, bu işe yüzde 100 layık bir cumhurbaşkanı olarak Sayın Başbakanımızı görüyor. Bunu ifade ettiğini ve edeceğini şahsen biliyorum. Ama bundan sonrası, parti hangi noktada yoluna, hangi liderlerle, genel başkanlarla gidecektir, bunun da düşünülmesi lazım."

Cumhurbaşkanlığı ne kadar önemliyse, AK Parti'nin bundan sonraki yol haritasının da o kadar önemli olduğunu belirten Arınç, "Biz bu partiyi sokakta bulmadık, parayla satın almadık. Bizim partimiz çok güçlü bir kadro hareketidir. Ben size 10 tane başbakan söylerim. 20 tane hükümet çıkarırım, bu parti içerisinden. Biz çok zenginiz. 10 tanesi gider, 20 tanesi gelir. 3 dönem şartı kalkmıyor diye üzülmeyin. Ben gidersem, 20 tane Bülent Arınç kuvvetinde arkadaşlar gelecek. Hiç endişeniz olmasın." diye konuştu.

"SADECE CEMAAT ONLAR DEĞİL, BİRİSİ GİTTİ 9 CEMAATİN DUASI BİZİMLE"

Program öncesi bir heyetle görüştüğünü vurgulayan Arınç şöyle devam etti: "Buraya gelmeden büyük bir cemaat temsilcileriyle görüştüm. Onlar da kocaman bir cemaat. Türkiye'de sadece cemaat, bunlardan ibaret değil ki. Onlarca cemaat var, bu ülkede. 10 cemaat varsa, birisi gitti ama 9'unun duası bizimle oldu. Onun için hiçbir oy kaybımız da olmadı. Bize tafra yapanlar, bizi tehdit eden, bizi düşürmek, Başbakanımıza diz çöktürmek isteyenlerin hepsi kepaze oldu. Biz dimdik ayakta kaldık. Kaybeden kendisi oldu. Yel kayadan bir şey koparamadı."

Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim meydanlarındaki konuşmasını eleştirdi. Arınç, "CHP'ye bu kadar bağırıyorsun, çağırıyorsun. Pabuç kadar dille hakaretler yağdırıyorsun. Al bu hakaretleri sana iade ediyorum, bir. İkincisi de adam Bursa'ya gelmiş, bir saat konuşuyor. 55 dakikasında üç kelime kullanıyor. Üç kelimenin üçünü de haysiyetli insan ağızına alamaz. Bir rakibi için hakaretler yağdıramaz. Terbiyesizlik yapamaz. Sana birisi böyle cümlelerle hitap etse utanmaz mısın? Bana birisi böyle bir şey söylese, haysiyetim incinmez mi? Bu sözlerin hepsi eskiden Türkiye'de cinayet işletecek düzeyde sözlerdi. Biz bunları hoşgörüyle mi karşılarız zannediyorsun? Bu ülkenin Başbakanı'na sen nasıl hakaret edebilirsin? Millet bu hakaretlere tahammül etmez. Millet bunları yutmaz. Millet bu tehditlerden korkmaz. Sen kimsin, başbakan kim? Sen kimsin ya? sen hangi kongrede seçim kazanarak geldin? Sen kasetle gittin, -Allah saklasın- dilemem ki bir kasetle gidesin. Seni yel üfürdü, sel götürdü bir adamsın. Sen nasıl genel başkansın ya." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar