AB Bakanı: Türkiye ne kadar demokratikleşirse o kadar kalkınır

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, demokrasi ve ekonomik kalkınmanın beraber yürümesi gerektiğini belirterek, “Türkiye ne kadar demokratikleşirse o kadar kalkınır.

Google Haberlere Abone ol
AB Bakanı: Türkiye ne kadar demokratikleşirse o kadar kalkınır

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, demokrasi ve ekonomik kalkınmanın beraber yürümesi gerektiğini belirterek, “Türkiye ne kadar demokratikleşirse o kadar kalkınır.”dedi.

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ile makamında görüştü. Çavuşoğlu, yaptığı konuşmada, demokrasi ve ekonomik kalkınmanın beraber yürümesi gerektiğini söyledi. Türkiye’nin ne kadar demokratikleşirse Türkiye’nin o kadar kalkınacağını ifade eden Bakan Çavuşoğlu, ekonomik büyümenin ancak bu şekilde sağlanabileceğine işaret etti.
Çavuşoğlu, “Türkiye’de son 11 yıldır büyük aşamalar kaydetti. AB sürecinde zor günlere rağmen bir ivme yakalandı. Sanayi ve ticaret odalarında önemli bir işbirliği yapıldı. Türkiye’nin imajının iyi olması bakımından sivil toplum örgütlerini desteğinin olması önemli. Türkiye’nin AB sürecinde STK’larla işbirliği yapmaya hazırız.” diye konuştu.
Nurettin Özdebir ise, AB Bakanlığının kendileri için önemli bir bakanlık olduğunu söyledi. AB’deki ilişkilerin sekteye uğraması neticesinde reformlardaki istek ve arzuları kaybeder olduklarını ifade eden Özdebir, bunun yansımalarının görüldüğünü kaydetti.

CİHAN

Yorumlar