Türkiye ile Mısır arasında Kudüs yakınlaşması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Mısır'lı mevkidaşı ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Mescid-i Aksa'da yaşanan gelişmeler ele alındı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Mısır arasında Kudüs yakınlaşması

SonHaberler | Haber Merkezi

Uzun süredir gergin olan Mısır-Türkiye ilişkilerinin ardından, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şükri ile telefonda görüştü.

Edinilen bilgilere göre Çavuşoğlu, İsrail'in Mescid'i Aksa'ya girişte uygulamaya koyduğu güvenlik önlemlerinin kaldırılması gerektiğini belirtti. Görüşmede, Körfez'de yaşanan Katar krizinin de ele alındığı tahmin ediliyor.

Bakan Çavuşoğlu dün de Pakistanlı, Ürdünlü ve Özbek mevkidaşları ile aynı konuda görüşmeler yapmıştı.

İSRAİL İNSANLIK SUÇU İŞLİYOR

İsrail polisi, 14 Temmuz'da Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi şehit etmişti. Olayda yaralanan 2 İsrailli polis memurunun ise kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail güçleri, Harem-i Şerif'in iki kapısını pazar günü açmış ancak kapılara metal arama dedektörleri yerleştirmişti.

İsrail'in metal arama cihazı uygulamasına tepki gösteren Filistinliler, bir haftadır vakit namazlarını Mescid-i Aksa çevresinde kılıyor. İsrail polisinin devamlı sert müdahalesine maruz kalan cemaat, her gün sayıları daha da artarak mescit etrafında bir araya geliyor.

Filistinlilerin gösterdiği direniş sonrası tedirgin olan İsrail ordusu ve istihbaratı, hükümete detektörlerin kaldırılarak toplumsal gerilimin düşürülmesi tavsiyesinde bulunmuştu. 

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar