Başika hala DAEŞ'in elinde

Başika'nın etrafını kuşatan Peşmerge, kasababaya hala giremedi. Barzani, 'kayıp vermemek için şimdilik girmiyoruz' dedi. Barzani, ayrıca Musul kent merkezine de girmeyeceklerini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Başika hala DAEŞ'in elinde
Sonhaberler / Haber Merkezi

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonuna ilişkin, “Peşmerge Musul'un merkezine girmeyecektir.“ dedi. 

Mesud Barzani ve Şii Ulusal Koalisyonu Başkanı Ammar El-Hekim, bugün Musul yakınlarındaki Zertik Dağı'nda ortak basın toplantısı düzenledi.

Barzani konuşmasına, “Sayın Ammar El Hekim’in sevdiklerimizin ve kahraman peşmergelerimizin kanıyla kutsanan bu bölgeye ziyaretinden mutluluk duyuyorum” ifadeleriyle başladı.
 
Barzani daha sonra Musul'daki sorunun çözümü için Bağdat'la ortak bir komisyon kurduklarını hatırlattı.
 
Başika’da şu an durumun sakin olduğunu ve aceleci davranmak istemediklerini ifade eden Barzani, “Peşmerge ve Irak Ordusu'nun konumlanacağı bölgeler yapılan anlaşma çerçevesinde belirlenmiştir. Peşmerge Musul'a girmeyecek. Başika şu an askeri olarak düşmüştür ancak kayıp vermemek için şimdilik kasabaya girmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Bir gazetecinin “ABD Kürtleri kullanıyor mu?” sorusuna Başkan Barzani, “ABD’nin Kürtleri kullandığı ifadesi yanlıştır. Biz onlar için değil, kendimiz için savaşıyoruz. Yardımlarını da memnuniyetle karşılıyoruz" yanıtını verdi.
 
Rakka operasyonuyla ilgilenmediklerini söyleyen Barzani, “Biz kendi cephelerimizdeki savaşla ilgileniyoruz” dedi.

Yorumlar