Gazze'de durum felakete doğru gidiyor, Sisi yardım kafilesini engelledi

İsrail ve Mısır ablukasında bulunan Gazze'de durum tam bir felakete doğru gidiyor. Son olarak Cezayir'den gelen bir yardım kafilesi darbeci Sisi tarafından engellendi.

Google Haberlere Abone ol
Gazze'de durum felakete doğru gidiyor, Sisi yardım kafilesini engelledi

Mısır makamlarının Refah Sınır Kapısı açık olduğu sırada Cezayirli bir insani yardım kafilesinin Gazze'ye girişine izin vermediği bildirildi.

Filistin Ablukayı Kırma ve Yeniden İmar için Ulusal Hareket Heyetinden yapılan yazılı açıklamada, Mısır makamlarının tıbbi yardım taşıyan Cezayirli kafilenin Gazze'ye girişine engel olduğu belirtildi.Söz konusu kafilenin, daha önce Mısır makamlarından her türlü izni aldığına dikkat çekilen açıklamada, "Kafilenin Gazze'ye sokulmaması son derece üzücü. Aramızda son zamanlarda oluşan olumlu atmosfer ile uyuşmuyor." denildi.Yardım kafilesinin, geri dönüş yolunda olduğu aktarılan açıklamada, "Kafilede ilaç ve Gazze'deki hastanelerin zaruri ihtiyacı olan malzemeler bulunuyordu.

Refah Sınır Kapısı açıldığında içeri girmesi bekleniyordu ama olmadı." ifadelerine yer verildi.Mısır makamları, pazartesi günü insani durumlar için dört günlüğüne Refah'ı açmış, bugün tekrar kapatmıştı. Kaynak: Sisi'den Yardım Kafilesinin Gazze’ye Girişine Engel 

GAZZE'DE DURUM FELAKETE DÖNÜŞÜYOR

Filistin'deki Ablukayla Mücadele Halk Komitesi, Gazze'deki insani durumun abluka ve Filistinli gruplar arasındaki bölünme nedeniyle her geçen saat daha da kötüleştiğini bildirdi.

Komitenin Başkanı Cemal el-Hudari yaptığı yazılı açıklamada, "Gazze kelimenin tam anlamıyla bir felaket yaşıyor. Buradaki insani durum, ablukanın devam etmesi ve ayrılık yüzünden her geçen saat daha da kötüleşiyor. Hiç abartısız her geçen saat." ifadelerini kullandı.

Gazze'deki krizlerin artmasının hayatın tüm alanlarında endişe ve panik doğurduğuna dikkati çeken Hudari, Gazzelilerin üzerindeki bu baskının artık taşınabilecek boyutta olmadığını kaydetti.

Hudari, uluslararası topluma Gazze'deki insani durum karşısında sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulundu.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana abluka altında tutuyor.


 

Yorumlar