Yaşınıza göre beslenin

Yaşınıza göre beslenin , sağlıklı beslenme

Google Haberlere Abone ol
Yaşınıza göre beslenin
 
Yaşınıza göre beslenin

 

Uzmanlar her yaşa uygun beslenme kuralına uymayı önermektedir. Organizma için gerekli olan vitamin ve mineralleri vücuda hap şeklinde değil, besinlerle almalısınız. Yaşlanmanın önlenmesi, bu süreci yavaşlatmak için besinlerin kalitesine de dikkat etmek gerekir.

 

Doğru beslenme alışkanlığına mümkün olduğunca erken yaşlarda başlamak önerilir. Çünkü çocukluk ve ergenlik organizmanın daha fazla gelişme dönemi olduğundan bu dönemde vitamin ve minerallere ağırlık vermek önemlidir. Kemiklerin ve dişlerin gelişimi için süt ürünlerini beslenme listesinden çıkarmayın. Kalp hastalıklarına maruz kalmamak için gençler şimdiden yüksek oranda yağ içeren besinlerden, özellikle de doymuş yağlardan uzak durmalıdır.

 

20 yaş

İnsan hayatının en verimli dönemi 20’li yaşlarıdır. Bu dönemde beslenmeye daha çok önem vermek gerekir ki, gelecekte organizmada problemler ortaya çıkmasın. Karbonhidratlar, nişastalı gıdalar, sebze, meyve, süt ürünleri, balık, yumurta gibi proteinden zengin ürünlerle sistemli şekilde beslenin. Bu yaşta magnezyum mineraline de vücut ciddi ihtiyaç duyar. Bu nedenle, baklagil ürünleri, balık, et, sebze, muz ve almaya tercih edin.

 

30 yaş

Bu yaş grubunda anne olmaya hazırlanan kadınlar hamilelikten önce, ayrıca gebeliğin ilk üç ayında gıdalarına folik asit ilave etmelidir. Bu asit bebeğin sağlıklı gelişimi için hayati önem taşır.

Yaşlandıkça kemiklerde kalsiyum yavaş yavaş azalır. 35 yaşından itibaren kemikler yoğunluğunu kaybetmeye başlar. Bu dönemde kalsiyum açısından zengin beslenme rejimine uymak önemlidir. Magnezyum, fosfor, D, C, B6, K vitaminleri yönünden zengin olan gıdalardan bol bol tüketin.

Yorumlar