Yusuf Tuna kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir?

Yusuf Tuna kimdir, nerelidir, kaç yaşında, soruları Merkez Bankası Başkan Yardımcıları ile ilgili yapılan yeni atamalardan sonra merakla cevabı aranan sorular oldu. Peki, Yusuf Tuna kimdir, işte biyografisi:

Google Haberlere Abone ol
Yusuf Tuna kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği

Yusuf Tuna kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, nerede çalışıyor soruları Merkez Bankası Başkan yardımcıları ile ilgili yapılan atamalardan sonra merakla cevap arayan sorular oldu. Peki, Yusuf Tuna kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İşte Yusuf Tuna biyografisi: 

Merkez Bankası yönetiminde başkan yardımcıları ile Para Piyasaları Kurulu koltuklarında değişikliğe gidildi. Resmi Gazetede yayınlanan kararnameye göre dört başkan yardımcısından ikisi görevden alındı, yerine bir atama yapıldı. Öte yandan Para Piyasaları Kurulu üyelerinden biri de görevden alındı onun yerine de yeni atama yapıldı. Başkan yardımcılığı koltuğuna yapılan atamalarda atanan isimlerden biri de Yusuf Tuna oldu. Peki, Yusuf Tuna kimdir?

Aslen Trabzonlu olan Yusuf Tuna 61 yaşındadır. Uzmanlık alanı ise ekonomi-maliyedir.

İstanbul Ticaret Üniversitesinde İşletme Fakültesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Rektör danışmanı olarak görev yapmış olan Prof. Dr. Yusuf Tuna, 1959 yılında Trabzon'da doğdu.

Ankara İ.T.İ.A. Mali Bilimler ve Muhasebe Yüksek Okulu Ekonomi-Maliye bölümünden mezun olan Tuna, akademik kariyerine 1982 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Politikası Anabilim Dalı Araştırma Görevlisi olarak başladı. TMSF ve BDDK kurul üyelikleri görevinde bulunan Tuna, 2014 yılında yaptığı bir açıklamada, enflasyonun yüzde 4-5 bandında tutulmasının hedeflendiğini ancak bunun bir türlü olamadığını belirtti.

Yusuf Tuna kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
Yusuf Tuna

 

31 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Şeker Finansal Kiralama A.Ş. Yönetim Kurulu Bağımsız Üye olarak görev yapıyor.

Merkez Bankası'nın faiz konusunda aldığı son kararları eleştirdiği bilinen Yusuf Tuna, “Yıllardır bir faiz kıskacında boğulup gidiyoruz. Merkez Bankası, faizleri dramatik bir şekilde yukarı çekti. Bu arada döviz durmaya başladı. Bunun teorik olarak doğru ama pratik olarak yanlış olduğunu düşünüyorum. Merkez Bankası’nı yönetenlerin bankacılık refleksleri ile hareket etmemeleri gerekir. Merkez Bankası’nın faizleri yarım puan değil de 2-3 puan aşağı düşürmesi gerekir. Bu dövizi tetiklemez, Türkiye’nin döviz sorunu yok. Yeter ki siyasi istikrar olsun” demişti.


 

Yorumlar