Fırat Delibaş kimdir nerelidir, kaç yaşında, organize suç çetesi lideri Delibaş aslen nereli, memleketi neresi?

Fırat Delibaş'ın polis tarafından Esenyurt'ta düzenlenen operasyonda yakalanması sonrasında, "kimdir, nerelidir, kaç yaşında" soruları merakla soruluyor.

Google Haberlere Abone ol
Fırat Delibaş kimdir nerelidir, kaç yaşında?

Fırat Delibaş'ın kim ve nereli olduğu soruları yeniden gündemde. Çünkü, uzun zamandır kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle aranan Delibaş sonunda yakalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Delibaş'ı saklandığı Esenyurt'ta yakalayarak gözaltına aldı. Haberin duyulmasıyla birlikte, "Fırat Delibaş kimdir" sorusu merakla cevap aramaya başladı.

FIRAT DELİBAŞ KİMDİR, NERELİDİR?

Diyarbakırlı Fırat Delibaş, 53 yaşında olduğu bilinen bir kişidir ve doğum tarihinin 1970 olduğu tahmin edilmektedir. Fırat Delibaş, Türkiye'nin ünlü bir kapkaç çetesi lideridir ve "Ağa" ve "Deli" lakaplarıyla anılmaktadır. 2000'li yıllarda ailesiyle birlikte İstanbul'a yerleşmiştir. Fırat Delibaş'ın şarkıcı Cengiz İmren'le bir dönem iş ortaklığı yaptığı belirtilmiştir.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkında Nijerya uyruklu Paul Etin Usrifo’yu 'tasarlayarak öldürme' suçundan bin 642 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan organize suç örgütü lideri Fırat Delibaş’ın Esenyurt’ta bir adreste saklandığına dair ihbar aldı.

DHA'nın haberine göre Delibaş'ın saklandığı adrese operasyon düzenleyen ekipler, Fırat Delibaş ile birlikte örgüt üyeleri Cuma Barut, Şehmus Demirkıran, Nevzat Yakışıklı, Mehmet Bektaş ve Efraim Yücel gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler işlemleri için emniyete götürüldü. Delibaş hakkında 2019 yılında Güven Timleri Şube müdürlüğü ekiplerine görevi yaptırmamak suçunu işlediği ve bu suçtan da 1 yıl 21 ay kesinleşmiş hapis cezası olduğu öğrenildi.

Haber sitelerinde, Fırat Delibaş'ın ölüm tehditlerinde bulunarak gece kulüplerini haraca bağladığı haberleri yer almaktadır. 2003 yılında İstanbul Beyoğlu'nda gerçekleştirilen bir operasyon sırasında Fırat Delibaş, 35 adamıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Medyada, doğulu çocuklara yankesicilik ve kapkaç yaptırarak para toplayan bir çetenin lideri olduğu ve bu paraların Sevgi Özöcal adındaki bir kadın tarafından toplandığı haberleri yer almıştır.

Sevgi Özöcal, toplanan paraların bir kısmını çocuklara, bir kısmını çeteye göz yuman polislere ve geri kalanını Fırat Delibaş'a teslim ettiğini ifade etmiştir. 2006 yılında Fırat Delibaş, hakkında 41 yıldan 89 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmış ve 3 yıl cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştır.

Fırat Delibaş'ın şu anki durumuyla ilgili kesin bilgilere ulaşmak mümkün değildir. Bazı kaynaklarda 2017 yılında İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün bir operasyonu kapsamında Fırat Delibaş'ın yakalandığı ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldığı bilgisi yer almaktadır. Bir diğer kaynaklarda ise Fırat Delibaş'ın firar ettiği bilgisi bulunmaktadır.

Delibaş'a ait olduğu bilinen Instagram hesabından yapılan bir paylaşımda, 2003 yılında yargılandığı davanın iddianamesine ilişkin açıklamalar yer almaktadır. Paylaşımda, kendisi hakkında uydurma haberlerin yapıldığı ve birçok suçlamadan beraat ettiği belirtilmektedir.

Arama motorlarında Fırat Delibaş ile ilgili sıkça karşılaşılan sorulardan biri, Efraim Yücel'in kim olduğudur. Medyada, Fırat Delibaş'ın korunmasını sağlayan bir polis memurunun "Devlet" lakaplı Efraim Yücel olduğu bilgisi yer almıştır. Ancak olayın ortaya çıkmasının ardından Efraim Yücel'in açığa alındığı duyurulmuştur.

Fırat Delibaş'ın Sedat Peker ile ilgili meydan okuma veya kavga haberlerinin asılsız olduğu ve kendisinin böyle bir meydan okuma yapmadığını ifade ettiği sosyal medya hesabından yapılan bir açıklama bulunmaktadır.

Yorumlar