Nusret Cömert kimdir nerelidir kaç yaşında?

İYİ Parti’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nusret Cömert oldu. Peki, Nusret Cömert kimdir nerelidir kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Nusret Cömert kimdir nerelidir kaç yaşında?

Nusret Cömert kimdir sorusu İyi Parti'nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklamasından sonra gündem oldu.

NUSRET CÖMERT KİMDİR?

Nusret Cömert, enerji sektöründe uzun yıllara dayanan köklü bir geçmişe sahip bir iş insanıdır. 1984 ile 2014 yılları arasında, tam 30 yıl boyunca global enerji devi Royal Dutch Shell bünyesinde çeşitli kritik pozisyonlarda görev almıştır. Türkiye'de petrol ürünleri alanında 12 yıl faaliyet göstermiş, Shell Türkiye'nin akaryakıt sektörünün liberalizasyon sürecindeki transformasyonunu yönetmiştir. Daha sonra, Royal Dutch Shell'in Londra merkezinde, Doğu Akdeniz Bölgesi İş Geliştirme Müdürü olarak görev yaparak, içerisinde Türkiye'nin de bulunduğu bölge için önemli iş geliştirme faaliyetlerini yönetmiştir.

Türkiye'de doğal gaz ve enerji alanındaki çalışmalarıyla bilinen Cömert, Shell Enerji A.Ş. (SEAŞ) şirketini kurmuş ve yönetim kurulu başkanlığını üstlenmiştir. Bu süre zarfında, Türkiye'de doğal gaz sektörünün liberalizasyon sürecinde öncü rol oynamış ve SEAŞ'ı Türkiye'nin ilk özel doğal gaz ithalat ve toptan satış şirketi olarak faaliyete geçirmiştir. Aynı zamanda, Shell'in Türkiye'de petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerini de başlatmıştır.

Makina Mühendisi olan Cömert, MBA eğitimine ek olarak, Harvard Üniversitesi İleri Liderlik Kıdemli Akademi Üyesi ve IMD Business School'un bir alumnisi olarak da tanınmaktadır. Trinidad ve Tobago Cumhuriyeti Türkiye Fahri Başkonsolosu görevini yürütmekte, ayrıca İstanbul Konsoloslar Heyeti (ICC) Yönetim Kurulu Üyesi, Harvard Mezunlar Derneği Başkan Yardımcısı gibi önemli pozisyonlarda bulunmaktadır. TÜSİAD, DEİK Türkiye-Orta Amerika ve Karayipler İş Konseyi, Kadir Has Üniversitesi Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi gibi çeşitli kuruluşlarla da aktif olarak çalışmaktadır. Ayrıca, Harvard Club of New York City ve Galatasaray Kulübü üyesidir.

Yorumlar