Yüksek tansiyon nasıl düşürülür?

Evde yüksek tansiyon nasıl düşürülür, evde ani rahatsızlanan hastaların yüksek tansiyonunu çeşitli yollarla düşürmek mümkündür. İşte yüksek tansiyonu düşürme yöntemlerinden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Yüksek tansiyon nasıl düşürülür?

Evde yüksek tansiyon nasıl düşürülür? Tansiyon genellikle ileri yaşlardaki insanlarda sıklıkla rastlanan tansiyon kalbin pompaladığı kanın damarlara uyguladığı basınç olarak ifade edilebilir. Tıp literatüründe hipertansiyon olarak geçen yüksek tansiyon ise damarlardaki basıncın yüksek olması durumudur. Belirtileri arasında baş ağrısı, halsizlik, çarpıntı, aşırı terleme, kulaklarda uğultu hissi ve çınlama gibi semptomlar yer alır. Yüksek tansiyon ise; Hipertansiyon yani yüksek tansiyon birçok nedene bağlı olarak ortaya çıkan kan basıncı yüksekliğidir. Hipertansiyon gerekli önlemler alınmadığında önemli hastalıklara ve organ hasarlarına yol açar. Hipertansiyonun ortaya çıkış nedenleri arasında genetik yatkınlık ve aşırı tuz tüketimi ilk sıralarda yer alırken hastaların büyük bir bölümünde yüksek tansiyon nedeni belli değildir. İleri yaş grubunda bu nedenle esansiyel hipertansiyon olarak adlandırılırken, özellikle genç yaşlarda görülen hipertansiyon hastalarında mutlaka böbrek ve böbrek üstü hastalıkları gibi sekonder hipertansiyona sebep olabilecek nedenler araştırılmalıdır. Hipertansiyon mutlaka kontrol altına alınmalıdır. İhmal edildiği takdirde ani tansiyon yükselmelerinde beyin kanaması ve felce neden olabilmektedir. Peki, yüksek tansiyon nasıl düşürülür?

İnsanların yaşam kalitesini ciddi anlamda etkileyen tansiyon hastalığı gerekli önlemler alınmadığı taktirde daha büyük hastalıklara neden olabilir. Tansiyonu evde doğal yöntemlerle düşürmek için bazı besinler tüketilebilir. Tansiyona iyi gelen yiyecek ve içecekleri tansiyonu dengelemek mümkün.

Hipertansiyon olarak adlandırılan yüksek tansiyon sorunu, günümüzün en sık rastlanan hastalıklarından birisidir. Stres, üzüntü, yorgunluk, hareketsizlik, genetik faktörler, açlık ve susuzluk gibi birçok etkene bağlı olarak ortaya çıkan bu sağlık sorunu dikkat edilmediği takdirde boyunda kireçlenme, beyindeki kılcal damarların çatlaması vb. sağlık sorunlarına yol açabilmektedir.

EVDE YÜKSEK TANSİYONU DÜŞEBİLECEK GIDALAR

Tansiyon nasıl düşer sorusuna verilecek diğer bir yanıt ise tüketeceğiniz besinlerde yapacağınız özel tercihler olacaktır. Tansiyon düşürmeye yarayan yiyecekleri sizler için hazırladık, göz atmadan geçmeyin.

Nane çayı

Nane çayı tansiyon üzerinde mucizevi etkilere sahip ürünler arasında yer alıyor. Bir bardak kaynar su içine birkaç dal nane atarak çayı hazırlayabilir ve günlük 1-2 bardak biçiminde tüketim yapabilirsiniz.

Yüksek  tansiyon nasıl düşürülür?
Yüksek tansiyon nane çayı iyi  gelir

 

Muz

Yapılan araştırmalara göre yüksek oranda potasyum içeren ürünler tansiyonun düşürülmesinde büyük bir etkiye sahip. Muz yüksek oranda potasyum içeren ürünlerin başında geliyor.

Yüksek  tansiyon nasıl düşürülür?
Muz

 

Pancar suyu

Tansiyon nasıl düşer merak ediyorsanız sık sık pancar suyu tüketmeniz tavsiye ediliyor. Pancar suyunun tansiyonu düşürme özelliği ise içeriğinde yer alan nitrat içeriğinden kaynaklanıyor.

Yüksek  tansiyon nasıl düşürülür?
Pancar suyu da yüksek tansiyona karşı iyi bir seçenektir.

 

Nar

Oldukça leziz olan ve hepimizin çok sevdiği nar, hücre yenileme özelliğine sahipmiş. Bunun yanı sıra C ve K vitamini deposuymuş.

Güçlü bir antioksidan olan nar içeriğinde bol miktarda C vitamini ve polifenoller olması nedeniyle kan dolaşımını rahatlatıyor ve tansiyonun düşmesinde etkili olan bir ürün. Uzmanlar yüksek tansiyon sorunu olan kişilerin günde bir bardak nar suyu içmesini tavsiye ediyor.

Yüksek  tansiyon nasıl düşürülür?
Nar muhteşem bir dengeleyicidir

 

Limon

Limon suyu, yüksek C vitamini içeriği nedeniyle öksürükleri bastırmak ve soğuk algınlığı ile savaşmak için faydalıdır. Güçlü bir antioksidan görevi görür ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca limon, enfeksiyonlarla savaşmak için antiviral ve antibakteriyel özelliklere sahiptir.

Düzenli limon tüketimi yaparak tansiyonunuzun dengede kalmasını ve yükselmesini önleyebilirsiniz. Kullanım için bir bardak suyun içine yarım limon sıkın ve her sabah aç karnına için.

Yüksek  tansiyon nasıl düşürülür?
Her derde deva liman tansiyona birebirdir.

 

Sarımsak

Yüksek tansiyona ne iyi gelir, tansiyonu ne düşürür Tansiyon belirtileri nelerdir

Tansiyon nasıl düşer sorusunu merak edenler için en etkili yiyecek olarak sarımsak tavsiye edilmektedir. Sarımsak tüketiminin en önemli özelliği ise tansiyonu en hızlı düşüren yöntem olmasıdır.

Yüksek  tansiyon nasıl düşürülür?
Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak aynı zamanda bir tansiyon dengeleyicidir.

 

YÜKSEK TANSİYONUN ÇIKMAMASI İÇİN NELER YAPMALI

Tansiyon yükselmesini önleyecek yöntemler arasında ise şu maddeler yer alıyor:

-Tansiyonunuz yükseldiğinde başınızı soğuk su ile yıkayın. Soğuk su sinirleri uyardığı için tansiyonun düşmesinde etkili bir yöntem olacaktır. Duş alabilecek kadar kendini iyi hissedenlerin ise duş alması çok daha etkili bir sonuç doğuracaktır.

-Tansiyon düşürmek için tercih edebileceğiniz en basit yöntemlerden birisi limonlu su karışımı olacaktır. Bir bardak suyun içine limon sıkarak kullanım yapabilirsiniz.

-Nar yiyerek ya da nar suyu tüketerek tansiyonunuzun düşmesini sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte ilaç kullanmayan kişiler için greyfurt suyu tüketimi de tansiyon düşmesinde etkili bir yol olacaktır.

- Tansiyon düşürmede en hızlı yöntemlerin başında sarımsak tüketimi gelmektedir.

-Kekik tüketimi tansiyon üzerinde oldukça etkili bir üründür.

-Tansiyon düşüren diğer ürünler arasında yoğurt ve ayran da gelmektedir. Tercih edilecek ürünün tuzsuz olmasına dikkat edilmelidir.


 

Yorumlar