Elektronik sigara hayatını kararttı

ABD'de 5 yıldır elektronik sigara kullanan genç bir kız, ciğerlerinin sönmesi nedeniyle ölümden döndü.

Google Haberlere Abone ol
Elektronik sigara hayatını kararttı

Wisconsin eyaletinden 20 yaşındaki Karlee Ozkurt, elektronik sigara kullanımının tehlikelerine dair bir uyarı niteliğindeki hikayesiyle gündeme geldi. Beş yıl süren bir bağımlılık sonrası yaşadığı sağlık sorunları, elektronik sigaranın potansiyel risklerini bir kez daha gözler önüne seriyor. Ozkurt, elektronik sigara bağımlılığı nedeniyle iki kez "sönen" sağ akciğer ve yaşadığı kalıcı hasarlarla mücadele ediyor.

ELEKTRONİK SİGARA KULLANIMININ SONUÇLARI

Karlee Ozkurt'un deneyimi, elektronik sigaranın yol açabileceği ciddi sağlık sorunlarına dikkat çekiyor. Ozkurt, genç yaşta başladığı elektronik sigara kullanımının, kısa sürede ciddi sağlık problemlerine yol açtığını belirtiyor. Özellikle 2021 Kasım'ında, iş yerinde aniden rahatsızlanması ve akciğerinin ilk kez "sönmesi" ile başlayan süreç, Ozkurt için uzun ve zorlu bir mücadeleye dönüştü.

Ozkurt, yaşadığı acı deneyimi, "Hayattaki en büyük pişmanlığım elektronik sigaraya başlamak" sözleriyle özetliyor. Elektronik sigara kullanımının yol açtığı sağlık sorunlarının, genç yaşlardaki bireyler üzerindeki etkisinin altını çiziyor.

SAĞLIK MÜCADELESİ VE AMELİYATLAR

Karlee Ozkurt'un sağlık mücadelesi, elektronik sigara kullanımının yol açabileceği ciddi sonuçları gözler önüne seriyor. İlk kez 2021 Kasım'ında akciğeri "sönmesi" ve sonrasında yaşananlar, Ozkurt için hayatını değiştiren olaylar zincirini başlattı. İlk olayı sadece bir kas spazmı zanneden Ozkurt, hastaneye gidişinin ardından akciğerinin yeniden genişletilmesi gerektiğini öğrendi. Ancak, durumun ciddiyeti bir yıl sonra, 2022 Kasım'ında akciğerinin tekrar "sönmesi" ve bu kez göğüs duvarına tutturulması gereken bir ameliyatla daha da ağırlaştı.

Yorumlar