X (Twitter) Türkiye'de ilk temsilciliğini açtı

Eski adıyla Twitter, Türkiye'de ilk temsilciliğini resmen açtı. X platformu, temsilcilik açmadığı için tepki çekiyordu.

Google Haberlere Abone ol
X (Twitter) Türkiye'de ilk temsilciliğini açtı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya platformu X'in Türkiye'de temsilcilik açtığını ve bir temsilci atadığını duyurdu. Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde gerçekleşen bu adımın, Türkiye'de sosyal medya kullanımını daha güvenli hale getirmeyi amaçladığını belirtti. Bakan Uraloğlu, "X, artık İstanbul merkezli temsilciliği ile Türkiye'de faaliyetlerini sürdürecek." ifadelerini kullandı.

TEMSİLCİLİK AÇILMA SÜRECİ

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de temsilcilik açması yönünde uyarılmış ve temsilcilik açılana kadar platforma reklam yasağı getirilmişti. Geçtiğimiz aylarda X'e ek yaptırım olarak bant daraltma cezasının verilip verilmeyeceği konusundaki soru üzerine Uraloğlu, “Hala X, Türkiye’ye temsilci atamadı. Bununla ilgili bir kanuni düzenleme de gerekecek. Görüşmelerimiz hala devam ediyor. Yürürlükte olan bir reklam yasağı var. Devamında bant daraltma da gündemimizde.” diye konuşmuştu.

REKLAM YASAĞI VE YAPTIRIMLAR

Türkiye'de sosyal medya platformlarının yerel kanunlara uyum sağlaması adına yapılan düzenlemeler kapsamında, X sosyal medya platformuna temsilcilik açması yönünde baskı yapılmıştı. Temsilcilik açılmaması durumunda, platforma yönelik reklam yasağı uygulanmış ve bant daraltma cezalarının gündeme gelebileceği belirtilmişti. Bu yaptırımlar, Türkiye'de faaliyet gösteren sosyal medya platformlarının yerel yasalara uyum göstermesini sağlamak amacıyla uygulanmıştı.

Yorumlar