WhatsApp internetsiz kullanılabilecek

WhatsApp internet olmadan da kullanılabilecek. İnternetsiz WhatsApp'a her geçen gün yeni özellikler ekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
WhatsApp internetsiz kullanılabilecek

WhatsApp, kullanıcıların internete ihtiyaç duymadan dosya, belge ve medya paylaşımı yapmalarına olanak tanıyacak yeni bir özelliği test ediyor. "Yakındaki Kişiler" adı verilen bu özellik, kullanıcıların çevrimdışı olarak diğer kullanıcılarla veri aktarımı yapmalarını sağlayacak.

ÇEVRİMDIŞI PAYLAŞIMIN DETAYLARI

Yeni özellik, Android işletim sistemlerinde kullanılan Nearby Share ve Apple'ın AirDrop özellikleri ile benzer işlevsellikler sunuyor. WABetaInfo tarafından tespit edilen bu özellik, Bluetooth teknolojisi kullanarak dosyaları cihazlar arası aktaracak. Kullanıcıların Yakındaki Kişiler özelliğini kullanabilmeleri için, uygulama içindeki ayarlar bölümünden gerekli izinleri vermiş olmaları gerekmekte.

KULLANIM ŞARTLARI VE GÜVENLİK

WhatsApp kullanıcılarının, Yakındaki Kişiler özelliğini kullanabilmeleri için Bluetooth, konum erişimi ve medya erişimi gibi izinleri vermesi şart. Ayrıca, bu özellik sadece kullanıcıların birbirini bulduğu ve bağlantı kurduğu zaman aktif oluyor. Uygulama, dosya aktarımı sırasında uçtan uca şifreleme sağlayarak kullanıcıların telefon numaralarının gizli kalmasını garantiliyor.

GELECEK PLANLARI

Şu anda geliştirilme aşamasında olan Yakındaki Kişiler özelliği, son Android beta sürümünde görülmüş durumda. WhatsApp, bu özelliği iOS kullanıcılarına sunup sunmayacağını ya da genel kullanıcı kitlesine ne zaman açılacağını henüz açıklamadı.

Yorumlar