Sosyal medya devleri senatoya hesap verdi

Facebook, TikTok, X ve Discord gibi sosyal medya devlerinin yöneticileri ABD senatosuna "çocuk istismarı" konusunda hesap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medya devleri senatoya hesap verdi

ABD Senatosu Adalet Komitesi'nin düzenlediği oturumda, sosyal medya platformlarının yöneticileri, çocukların cinsel istismarı konusunda senatörlerin sorularını yanıtladı. Oturum, Meta (Facebook) CEO'su Mark Zuckerberg, X'ten Linda Yaccarino, TikTok'tan Shou Zi Chew, Discord'dan Jason Citron ve Snap'tan Evan Spiegel'in katılımıyla gerçekleşti.

ZOR ANLAR VE YÜKSELEN GERİLİM

Yaklaşık 4 saat süren oturumda, yöneticiler çocuk istismarının önlenmesi konusunda yeterli tedbirleri almadıkları suçlamaları ile karşı karşıya kaldı. Senatörler, sosyal medya platformlarının yöneticilerine çocuk istismarının önlenmesine yönelik yasalara tam destek vermemekle ilgili eleştirilerde bulundu.

"ELLERİN KANLI" İFADESİ VE ÖZÜR DİLEME

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, yöneticilere yönelik sert eleştirilerde bulunarak, gerekli tedbirleri almadıkları için suçlu olduklarını söyledi ve "Ellerin kanlı" ifadesini kullandı. Aynı zamanda, Zuckerberg'in çevrimiçi platformlardan kaynaklanan olaylar nedeniyle hayatını kaybeden kurbanların ailelerinden özür dilemesi istendi. Zuckerberg, salondaki ailelere hitaben, çevrimiçi platformlardan kaynaklanan kayıplardan dolayı üzgün olduğunu ve ailelerden özür dilediğini belirtti.

ÇİN İLE BAĞLANTI SUÇLAMASI VE TİKTOK CEO'SUNUN SAVUNMASI

Oturumda ayrıca, TikTok'un Çin hükümetiyle bağlantılı olduğu ve Amerika'da yasaklanması gerektiği iddiaları gündeme geldi. TikTok CEO'su Chew, bu iddiaları reddederek, şirketin kişisel veri gizliliği konusunda diğer firmalar kadar hassas olduğunu savundu.

"ÇOCUKLARIN ONLİNE GÜVENLİĞİ" YASA TASARISI VE DESTEK ÇAĞRISI

Senatörler, "Çocukların Online Güvenliği" adlı yasa tasarısına Kongre, sosyal medya platformları ve ABD kamuoyundan güçlü destek verilmesi gerektiğini vurguladı. Oturumun ardından, sosyal medya platformlarının yöneticileri, kendilerine yöneltilen sorulara yanıt vermeden salondan ayrıldılar.

Yorumlar