Universal Music milyonlarca şarkıyı Tik Tok'tan çekiyor

Universal Music, ödemelerle ilgili anlaşmazlıklar nedeniyle 31 Ocak'ta TikTok'tan Taylor Swift, Beatles, Elton John ve Coldplay gibi ünlü sanatçıların şarkılarını dahil ettiği milyonlarca eseri çekme kararı aldı; TikTok ise şirketin suçlamalarını reddederek karşıt görüş belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Universal Music'ten TikTok'a Şarkı Yasağı

Universal Music, Taylor Swift, Beatles, Elton John ve Coldplay gibi ünlü isimlerin eserlerinin de dahil olduğu geniş müzik kataloğunu, ödemelerle ilgili yaşanan anlaşmazlık nedeniyle TikTok'tan çekme kararı aldı. 31 Ocak'ta sözleşmenin sona ermesiyle gerçekleşecek.

Ödeme Anlaşmazlığı Ön Planda

BBC'nin haberine göre, Universal Music, TikTok'un diğer platformlara ödediği ücretlerin sadece bir kısmını teklif etmesi ve "adil olmayan ödemeler" nedeniyle içeriklerini lisanslamayı durduracak. Şirket, TikTok'un "müziğe adil bir değer ödemeden müzik merkezli bir iş kurmaya çalıştığını" iddia ediyor.

Universal Music'ten TikTok'a Eleştiriler

Universal Music, TikTok'u "zorbalıkla" suçlayarak, sanatçıların yapay zeka etkilerinden korunması ve kullanıcıların çevrim içi güvenliği konusundaki endişelerini dile getirdi. TikTok ise, Universal Music'in olayları yanlış aktardığını ve kendi çıkarlarını sanatçıların ve şarkı yazarlarının çıkarlarının önüne koyduğunu belirtti.

Yorumlar