Google Roberto Gomez Bolanos'u doodle yaptı

Roberto Gómez Bolaños kimdir? sorusunun yanıtı Google tarafından doodle yapılan Roberto Gómez Bolaños'u merak ederek vatandaşlar tarafından merak edilerek araştırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Roberto Gómez Bolaños kimdir?

Roberto Gomez Bolanos kimdir? Google'ın Roberto Gómez Bolaños'u doodle yamasının ardından vatandaşlar tarafından sıkça merak edilerek araştırılmaya başladı. Peki, kimdir bu Roberto Gómez Bolaños?

Daha çok sahne isimleri olan Chespirito veya "Little Shakespeare" olarak bilinen Roberto, baba tarafından Gómez  soyadını anne tarafından ise Bolaños soyadını almıştır. 21 Şubat 1929 tarihinde Meksika'da dünyaya gelen Bolanos, 28 Kasım 2014 yılında hayatını kaybetmiş olan bir senarist, aktör, komedyen, film yönetmeni, televizyon direktörü, oyun yazarı, şarkıcı, söz yazarı ve yazardır. 

Tüm zamanların en önemli İspanyolca dil mizahçısı olarak öne çıkan Bolanos, Chespirito (1970–1973, 1980–1995), El Chavo del Ocho (1973–1980) ve El Chapulín Colorado (1973–1979) televizyon dizileri ile tanınmış ve ün salmıştır. Dünya genelinde özelliklede Güney Amerika bölgesinde ünlü olan komedi dizisi El Chavo del Ocho ile 90 milyon seyirciyi aşan bir kitleye ulaşmıştır.

Bolanos aynı zamanda eski Meksika Devlet Başkanı Gustavo Díaz Ordaz'ın yeğenidir. Babası ressam ve karükatürist annesi ise sekreter olan Bolanos, dizi dünyasına adım atmadan önce amatör bir boksördü . Bolanos aynı zamanda Meksika Ulusal Özerk Üniversitesi'nde (UNAM) mühendislik okudu , ancak mühendisliğin gerçekte ne yaptığına dair yanlış bir anlayışa sahip olduğunu söyledi. Bir dizi oyun yazdı ve Meksika'daki film ve televizyon şovlarının senaryolarının yanı sıra ünlü olmadan önce bazı karakter oyunculuk çalışmaları için diyaloga katkıda bulundu.

Chespirito, karakteri ile Güney Amerika'da tanınan ve 20. yüzyılın en ünlü İspanyolca komedyenlerinden biri olarak kabul edilen Roberto Gomez Bolanos, Mexico City'de defnedildi. 40 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından gömülen ünlü komedyenin mezarını ziyaret etmek ise yasak. Mezarının ziyaret edilmemesi için başında özel bir güvenlik görevlisi de bulunuyor. 

Yorumlar