Halis Ağa gerçekte kimdir? (Yalı Çapkını hikayesi kimin)

Halis Ağa gerçekte kimdir, hangi iş adamı sorusu Yalı Çapkını dizisini izleyenler tarafından merakla soruluyor. Dizide, Güneydoğu'dan İstanbul'a gelmiş, zengin, kudretli bir iş insanı olan Halis Korhan'ın gerçek hayatta bir karakter olduğu öğrenilince kim olduğu merak edildi.

Google Haberlere Abone ol
Halis Ağa gerçekte kimdir? (Yalı Çapkını hikayesi)

Halis Ağa gerçekte kimdir, nerelidir, iş dünyasında "Halis Ağa" ismiyle bilinen veya tanınan kimse var mı? Bu sorular şimdilerde "Yalı Çapkını" dizisini izleyen ve dizinin gerçek bir hikayeden uyarlandığını duyanlar tarafınadn merakla soruluyor. 

"Halis Ağa" Gaziantep'ten gençliğinde İstanbul'a yerleşmiş, iş dünyasında kendisini ispatlamış, büyük bir varlık sahibi olmuş iş adamıdır.

"Yalı Çapkını" dizisinin hikayesi gerçek bir hayat hikayesidir. Geçen yıl birçok televizyon kanalında eserlerinden alıntılanan hikayelerden uyarlanan dizilerin yayınlandığı Gülseren Budayıcıoğlu'nun kitaplarından uyarlanan yeni dizi Yalı Çapkını oldu. Dizide gerçek bir ailenin hikayesi konu alınıyor. 

Halis Ağa gerçekte kimdir? (Yalı Çapkını hikayesi kimin)
Halis Ağa gerçekte kimdir? (Yalı Çapkını hikayesi kimin)

 

Budayıcıoğlu, kitaplarındaki karakterlerin tamamını kendisine tedavi için gelen hastaların hayat hikayelerinden derlemiştir. Ancak herkes tarafından bilinen bir gerçek var. O da kitaplarda kullanılan isimlerin tamamen farklı ve takma isimler olduğudur. 

Kitaptaki isimlerin gerçek kişi ve şahısların isimlerinden farklı olmasının yanında ayrıca dizideki isimler de kitaptaki isimlerden farklı olarak kurgulanıyor. 

Diziyi izleyen birçok kişi "Halis Ağa" karakterini ünlü iş adamı Halis Toprak'a benzetiyor; ancak Halis Toprak'ın hayatı ailesi ve geçmişi ile bu dizideki kişinin hiçbir benzerliği yok.

Halis Toprak'ın iki değil daha fazla oğlu var. 

Halis Ağa gerçekte kimdir? (Yalı Çapkını hikayesi kimin)
Halis Ağa gerçekte kimdir? (Yalı Çapkını hikayesi kimin)

 

Toprak'ın eşi ölmemişti. Birden fazla evlilik yapmıştı. 

En önemlisi de Halis Toprak'ın en az 4 kızı vardı. Dizideki Halis Ağa'nın ise hiç kızı yok.

Bu ve buna benzer birçok fark söz konusudur. 

Benzer yönleri ise ikisinin de Güneydoğulu olması. Halis Toprak Diyarbakır'ın Lice ilçesindendi. Dizideki Gaziantepli'dir.

Halis Toprak da İstanbul'da yalıda oturuyordu. 

Özetle, "Halis Ağa"nın gerçekte kim olduğu bilinmiyor, bilinmesi de imkansız. Çünkü dizinin yapımcılarının da bunu bilme imkanları yok. 

Onun kim olduğunu sadece Gülseren Budayıcıoğlu biliyor.

 

Yorumlar