5 Şubat 2024 Türkiye Gündeminden önemli başlıklar

Türkiye ve Dünyadan Öne Çıkan Gelişmeler: Ekonomi, Diplomasi ve Güncel Olaylar

Google Haberlere Abone ol
5 Şubat 2024 Türkiye Gündeminden önemli başlıklar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Teknokent Açılışları

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da gerçekleşecek iki önemli açılışa katılım sağlayacak. Sağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti ve Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız Teknopark Maslak Yerleşkesinin açılış törenleri, sırasıyla sabah 10.30 ve öğleden sonra 15.00'de gerçekleştirilecek.

Tarım ve Orman Bakanlığından IPARD Destekleri Tanıtımı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta düzenlenecek IPARD Destekleri 3. Dönem Tanıtım Toplantısına katılacak. Ayrıca, bölgedeki tarım ve orman il müdürlüğünü ziyaret edecek ve depremde hayatını kaybeden personel adına düzenlenen hatim duasına iştirak edecek.

Ticaret Bakanlığından Ödül Törenine Katılım

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ankara'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından düzenlenen Türkiye 100 Ödül Törenine katılacak. Tören, sabah 11.00'de başlayacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Cibuti'de

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye ile Cibuti arasındaki iş birliğini güçlendirmek adına bir dizi ziyaret ve toplantı gerçekleştirecek. Program, Türkiye-Cibuti Dostluk Barajı açılışı ve Karma Ekonomik Komisyonu Toplantısı ile devam edecek.

TÜİK Ocak Ayı Enflasyon Verilerini Açıklayacak

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ait enflasyon verilerini Ankara'da saat 10.00'da kamuoyu ile paylaşacak.

Dünya Diplomasisinde Öne Çıkan Gelişmeler

Dışişleri Bakanlığı Laos ile Görüşmelerde

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Laos Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Saleumxay Kommasith ile Ankara'da bir araya gelecek.

Gazze'deki Durum

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve bölgedeki insani krizle ilgili gelişmeler, uluslararası toplumun dikkatini çekmeye devam ediyor.

Güncel Etkinlikler ve Eğitimde Yeni Dönem

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından Sempozyum

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Asrın Felaketinin 1. Yılında Afet İletişimi Sempozyumu"na katılacak. Etkinlik, Ankara'da gerçekleştirilecek.

Eğitim-Öğretim Yılında İkinci Dönem Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında okuyan 20 milyonu aşkın öğrenci, yarıyıl tatilinin ardından 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemine başlayacak.

Spor Gündeminde Son Gelişmeler

Basketbol ve hentbol liglerinde haftanın maçları, spor severlerin ilgisini çekecek. Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi ve Hentbol Erkekler Süper Lig maçları, belirlenen program dahilinde oynanacak.

Yorumlar