Zenginlere seslenen Bülent Arınç: Hayırseverlik yapınız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu yüzyılın sorunu ekonomik geçim ve buna bağlı gelişmişlik sorunu ise vakıfların bu konuda yapacağı çok işler vardır. Özellikle bu haftada ülkenin zenginlerine seslenmek istiyorum. Tasarruflarınızla...

Google Haberlere Abone ol
Zenginlere seslenen Bülent Arınç: Hayırseverlik yapınız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “Bu yüzyılın sorunu ekonomik geçim ve buna bağlı gelişmişlik sorunu ise vakıfların bu konuda yapacağı çok işler vardır. Özellikle bu haftada ülkenin zenginlerine seslenmek istiyorum. Tasarruflarınızla hayırseverlik yapınız.” dedi.

Bülent Arınç, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Konferans Salonu’nda Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen 'Vakıflar Medeniyeti ve İktisat' konulu programda konuştu. Programa Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile pek çok bürokrat ve öğrenci katıldı.

Bugün sosyal adalet bölgesel veya yerel sorunların çözümünde vakıfların rolünün mutlaka artırılması gerektiğini belirten Arınç, şunları söyledi: "Vakıflar birer sivil organizasyon olarak halkın derdini, sıkıntısını ve sorunlarını en iyi bilen kurumlardır. Vakıfların bu yönünü daha fazla geliştirebilirsek, daha fazla bütünleşmesine katkı yapmış oluruz. Bu yüzyılın sorunu ekonomik geçim ve buna bağlı gelişmişlik sorunu ise vakıfların bu konuda yapacağı çok işler vardır. Özellikle bu haftada ülkenin zenginlerine seslenmek istiyorum. Tasarruflarınızla hayırseverlik yapınız. Devletin yetişemediği yerlere, sorun gördüğünüz alanlarda vakıflar kurup bu toplumda hayırla yâd ediliniz, gönüllerin zengini olunuz.”

Pek çok insanın hayırla yad edilmesi için vakıf kurduğunu hatırlatan Arınç, “Çevremizde pek çok insanın eğer ahirete de bırakacak hayırları olmasını ve iyi yâd edilmesini düşünerek defterlerini hep açık tutma gayreti ile çok güzel vakıflar kurduklarını biliyorum. Bunlar eğitim vakıflarıdır, sosyal amaçlı bütün vakıflardır. Bu vakıfların pek çok yöneticileri bizim eserlerimize sponsor olarak, destek olarak da katkıda bulunuyorlar. Çok değerli burada huzurlarınızda ayrıca teşekkür etmek istiyorum.” ifadelerini kullandı.

CEMAAT VAKIFLARINA DEĞİNDİ

Konuşmasının sonunda cemaat vakıflarına da değinen Arınç, “Biraz önce cemaat vakıflarından bahsettim. Sayıları 160’tan fazla olan bu vakıfların da kendi inançlarına uygun olarak vakıf edilmiş gayrimenkulleri değerlendirdiklerini ve ebediyete kadar bu değerlendirme üzerinde çalıştıklarını da yakinen biliyorum. Son zamanlarda Vakıflar Genel Müdürlüğümüz cemaat vakıflarının gayrimenkullerinin yasaya uygun bir şekilde kendilerine iade edilmesi konusunda da yaptığı önemli çalışmaları takdirle anmak isterim. 30 Eylül demokratikleşme paketinin içerisinde çok önemli bir konu yer almıştı. Mor Gabriel Vakfı’nın arazilerinin kendine iadesi. Bir hafta bile geçmemişti ki Vakıflar Genel Müdürlüğümüz, vakıflar meclisinde bunu gerçekleştirdi. Bugün Süryani vatandaşlarımızın bu gerçekleştirilen işten dolayı hükümetinize, halkımıza ne kadar medyun-u şükran olduğunu biliyorum.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar