Kılıçdaroğlu'dan hükümete destek çağrısı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara saldırısıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, terörün bitirilmesi için hükümete destek vermeye hazır olduklarını söyledi

Google Haberlere Abone ol
Kılıçdaroğlu'dan hükümete destek çağrısı

Son Haberler Logo

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara saldırısıyla ilgili düzenlediği basın toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, terörün bitirilmesi için ne gerekiyorsa parti olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi. 

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları: 

"Terör bir insanlık suçudur. Kimden gelirse gelsin. Bunu yaptığımız zaman bu ülkede birlikte huzur içinde yaşayabiliriz. Bu konuda üstümüze düşen ne varsa yerine getirmeye hazırız."

"Her saldırıdan sonra televizyonların karşısına geçerek iktidara şu çağrıyı yaptık. Bizden ne istiyorsanız birlikte yapmaya hazırız. Terörü bitirmek istiyoruz, birlikte bitirelim. Bunu her yerde her platformda söylüyoruz." 

"7 Haziran'dan sonra farklı bir tablo ortaya çıktı. Çıktılar meydanlara, 1 Kasım'da bizi iktidara getirin söz terörü bitireceğiz dediler, bitti mi? Vatandaşlarıma soruyorum, ne oldu da terör bütün yurda yayıldı?" 

"Aylardır Ankara'ya bir emniyet müdürü atayamayan bir hükümet bu ülkeyi nasıl yönetecek. Sayın Davutoğlu'na açıkça sesleniyorum. Eğer emniyet müdürünü atayamıyorsan gel sana destek verelim birlikte atayalım. Merak ediyorum sorumluluğu kime yükleyecekler."

"Türkiye'de gizli ajanlar cirit atıyor. Gidin Doğu'ya Güneydoğu'ya her yerde yabancı ülkelerin ajanları cirit atıyor."

"Yüzlerce insanımız terör saldırılarında hayatını kaybediyor. Kim bunun sorumlusu. Bizim mahallemizdeki bakkal değil. Dünyanın bütün demokrasilerinde bunun sorumlusu iktidardır. Davutoğlu'na açıkça çağrı yapıyorum. Siz töhmet altında kalıyorsunuz." 

"Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük krizini yaşıyor. Yönetim krizi yaşıyor. Daha açık söyliyim savruluyor."

"Ne yapmayılız? Türkiye önce kurucu ayarlarına geri dönmelidir. Yurtta sulh, dünyada sulh. Bütün komşularıyla barış içinde yaşamalıdır. İsraille, Suriye ile İran ile Irak ile ilişkilerimizi düzeltmeliyiz. Niye kavga ediyoruz. Yaptığımız kavganın faturası analara çıkıyor. Demekki ne neymiş. Dış politika değişecek. Değişmediği sürece terör ithal eden ülke olmaya devam eder!" 

"Terör konusunta Türkiye Büyük Millet Meclisi harekete geçmeli. Biz hazırız. Dokuz kez önerge verdik. Biz hazırız dedik. Dokuzunda da ret çıktı. Aynı düşüncemizi medya önünde bir kez daha sayın Meclis başkanına yapıyoruz. Mademki kurucu ayarlarımıza döneceğiz. Bütün partiler bir araya gelmeli ve bu sorunu ortak çözmeliyiz" 

 

Yorumlar