Erdoğan: Muhalefet yeni ve büyük Türkiye'ye uyum sağlayamadı

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, eski Türkiye'nin izlerini tam olarak silemediklerini, o dönemden kalan sorunlardan birinin de muhalefet olduğunu söyledi. Muhalefetin yeni ve büyük Türkiye'ye uyum sağlayamadığını ifade...

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan: Muhalefet yeni ve büyük Türkiye'ye uyum sağlayamadı

AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, eski Türkiye'nin izlerini tam olarak silemediklerini, o dönemden kalan sorunlardan birinin de muhalefet olduğunu söyledi. Muhalefetin yeni ve büyük Türkiye'ye uyum sağlayamadığını ifade eden Erdoğan, MHP'nin de CHP ne yaparsa onu yaptığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Denizli Özay Gönlüm Meydanı 29 Ekim Bulvarı'nda partililere hitap etti. Konuşmasına yerel seçimde partisinin adayı Osman Zolan'a verdikleri destek nedeniyle Denizlililere teşekkür ederek başlayan Erdoğan, iktidarları döneminde yaptıkları çalışmaları anlattı. Eski Türkiye'nin izlerini tek tek sildiklerini söyleyen Erdoğan, yeni bir anayasayı ise muhalefet yüzünden yapamadıklarını iddia etti. Erdoğan, "Eski Türkiye'nin tüm izleri henüz silinmedi. Tek parti CHP döneminin, 27 Mayıs darbesinin, 12 Eylül darbesinin izleri daha tam olarak silinmedi. O günlerden bugüne gelen sorunlardan biri anayasa. Darbelerin ürünü olan anayasayı değiştirmek için çok mücadele ettik. Anayasanın birçok maddesini de değiştirdik. Ama yeni bir anayasa yapmak mümkün olmadı. Muhalefet buna izin vermedi. Yine de eski Türkiye'nin anayasasını değiştirip yeni Türkiye'ye yakışan, demokratik bir ülkeye yakışan, dünyanın en büyük 17. ekonomisine yakışan bir anayasayı yapmak için mücadelemiz sürecek." dedi.

Eski Türkiye'den bugüne gelen sorunlardan birinin muhalefet olduğunu savunan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye değişirken, dönüşürken, maalesef muhalefet değişemedi, dönüşemedi. Yeni ve büyük Türkiye'ye uyum sağlayamadı. Ekonomisiyle, demokrasisiyle, dış politikasıyla büyük bir Türkiye'nin maalesef büyük düşünen, vizyonu olan, ufku olan bir muhalefet olmadı, oluşamadı. CHP hala o eski CHP. CHP hala eski Türkiye'yi özlüyor, eski Türkiye'nin hayaliyle yaşıyor. CHP darbelerin olduğu, yasakların, yoksulluğun, yolsuzluğun olduğu, kendi ayakları üzerinde zor duran, itibarı yıpranmış bir Türkiye hayal ediyor. Ne yazık ki MHP de CHP'nin vagonu olmuş durumda. MHP kendi iradesiyle hareket edemiyor. Kendi kararlarını kendisi veremiyor. CHP ne yaparsa artık MHP de onu yapıyor. Pensilvanya ne talimat veriyorsa MHP o talimata harfiyyen uyuyor. Öbür tarafta HDP'nin durumunu zaten görüyor, biliyorsunuz. Türk bayrağını kendi kongrelerinde asamayacak kadar bu milletin bayrağına düşman bir zihniyet var maalesef. HDP kendi iradesiyle siyaset yapmak yerine silahların vesayetinde siyaseti tercih ediyor. O da kendi kararlarını veremiyor. Emir ve talimatla işi götürmeye çalışıyor. Bunları arazide görüyor musunuz? Neredeler, niye yoklar? Adeta saklambaç oynuyorlar. 30 Mart'tan sonra kendilerine bir çatı aradılar. Gittiler o çatının altına saklandılar. Hiçbir yerde yoklar. Ankara'da mahkeme kapılarını aşındırarak, oradan oraya dilekçe vererek, basın toplantısı yaparak, hakaret üreterek işi idare etmeye çalışıyorlar."

Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısında kendisine küfürler yağdırdığını öne süren Erdoğan, "Ey Kılıçdaroğlu, benim aldığım edep dersi sana aynı dille cevap vermeye müsaade etmez. Biz siyaseti böyle öğrendik, siyaseti de böyle yaptık. Böyle yaptığımız için de milletimiz 8 seçimdir bizi iktidardan indirmiyor ve sürekli büyütüyor. Biz biliyoruz ki kem söz sahibine aittir. Bunlar Gezi'de de aynı şeyi yaptılar." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar