Davutoğlu: Irak’tan toplu bir tahliye içerisinde değiliz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, vatandaşlar için Irak’tan toplu bir tahliye içerisinde olmadıklarını söyledi. Bakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Musul’daki gelişmeler üzerine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma...

Google Haberlere Abone ol
Davutoğlu: Irak’tan toplu bir tahliye içerisinde değiliz

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, vatandaşlar için Irak’tan toplu bir tahliye içerisinde olmadıklarını söyledi.

Bakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Musul’daki gelişmeler üzerine; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ve Gümrük Bakanlığı yetkilileri ile MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılımıyla koordinasyon toplantısı düzenlendi. Dışişleri Bakanlığı’nda saat 16.00’da başlayıp yaklaşık 2,5 saat sürün toplantı sonrası Bakan Davutoğlu, basın mensuplarına diğer katılımcılarla birlikte açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'nda kurulmuş kriz masasının kapsamını genişleterek anlık, günlük fotoğraflar çekecek bakanlıklar arası çalışacak geniş kapsamlı bir kriz masası kurulacağını söyleyen Davutoğlu, toplantıda Irak’taki riskli ve risk oluşabilecek bölgelerin tespit edildiğini ifade etti. Davutoğlu, Irak’ın genelinde sıkıntı varmış gibi algı oluşturmanın yanlışlığına işaret ederek, Türkiye’nin bu ülkedeki yatırım çalışmalarının kesintiye uğramadan devam edeceğini vurguladı.

CİHAN

Yorumlar