CHP'li Usluer: Hiçbir suçun aklanma yeri sandık değildir

CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, hiçbir suçun aklanma yerinin sandık değil, yargı olduğunu söyledi. Usluer, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da milletin değil, devletin adayı olduğunu savundu. Cumhurbaşkanlığı...

Google Haberlere Abone ol
CHP'li Usluer: Hiçbir suçun aklanma yeri sandık değildir

CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Dr. Gaye Usluer, hiçbir suçun aklanma yerinin sandık değil, yargı olduğunu söyledi. Usluer, cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da milletin değil, devletin adayı olduğunu savundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili çalışmalar yapmak üzere Trabzon'a gelen Prof. Dr. Usluer, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında bazı konularda açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun 9 partinin desteklediği 'ortak uzlaşı adayı' olduğunu belirten Usluer, İhsanoğlu'nun 'huzur, barış, kardeşlik, birlikte üretme, demokrasi ve fikir hürriyeti ile içte huzur, dışta itibar' vaadettiğini anlattı.

Aralarında 4 bakanın da bulunduğu yolsuzluk iddialarına da değinen Usluer, AK Parti’li yöneticilerin 'aklanma yerimiz sandıktır, millet bizi sandıkta aklayacak' dediğini hatırlattı. 'Hiçbir suçun aklanma yeri sandık değildir' diyen CHP'li Usluer, sözlerine şöyle devam etti: "Sandığın arkasına saklanarak aklanılamaz. Aklanma yeri yargıdır. Fezlekeleri saklasalar da sudan sebeplerle fezlekeleri ortadan kaldırmaya çalışsalar da eninde sonunda yargılanacaklar ve eğer o suçlar sabit ise o suçun gereğini de yapacaklar."

Cumhurbaşkanlığına aday olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 'hâlâ ülkeyi bölmekle meşgul' olduğunu söyleyen Usluer, "Adaylık açıklamasını yaptığı gün seslendi, kendisine oy vermeyen yüzde 50'lik kesime; 'siz kim oluyorsunuz' dedi. Ona oy veren yüzde 43 de ona oy vermeyen yüzde 57 de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır. Bu ülkede hiç kimsenin hiç kimseye siz kim oluyorsunuz diye bağırma lüksü yoktur. Sandıkla gelenler yine sandıkla giderler. Götürecek olan da yine bizleriz." dedi.

"MİLLETİN DEĞİL, DEVLETİN ADAYI"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin eşit şartlarda yapılmadığına vurgu yapar Usluer, Başbakan Erdoğan'ın şahsi geleceği için devletin imkânlarını kullandığını kaydetti. Usluer, şöyle konuştu: "Bir yanda 'ben milletin adayıyım' diyen ama gerçekte devletin adayı olan bir başbakan, devletin olanaklarıyla bir kampanya yürütüyor. Devletin uçağı ile her yere git, kendi mitingini yap. Sayın Başbakan devletin adayı olarak cumhurbaşkanlığına adaydır. Sayın Ekmeleddin İnsanoğlu ise milletin adayıdır. Kendi imkânları ile yola çıkmıştır. 9 siyasi parti de kendisine destek için bir araya gelmiştir. Ülkenin dirliği, birliği ve menfaatleri için bir araya gelmişlerdir. Tüm vatandaşlarımızın da bu noktaya dikkatle bakmalarını ve bunu algılamalarını diliyorum."

CİHAN

Yorumlar