Yapımcılar Fikirtepe'yi film platosuna çevirdi

Kentsel dönüşüm çalışmaları yılan hikayesine dönen Kadıköy Fikirtepe, şu sıralar sinema yapımcılarının mekanı haline geldi.

Google Haberlere Abone ol
Yapımcılar Fikirtepe'yi film platosuna çevirdi

Kentsel dönüşüm çalışmaları yılan hikayesine dönen Kadıköy Fikirtepe, şu sıralar sinema yapımcılarının mekanı haline geldi. Masraflardan kısmak isteyen sinema sektöründen bazı yapımcılar, Fikirtepe’yi film platosuna çevirdi.

Yaklaşık 4 bin binanın boşaltıldığı Kadıköy Fikirtepe’de şu sıralarda Suriye iç savaşını konu edinen ve iki ailenin dramını anlatan 'Kaçış' filmi çekiliyor. Adeta hayalet şehri andıran Fikirtepe’deki bazı binalar patlatılıp aksiyon sahneleri beyaz perdeye yansıtılıyor.

Suriye’den Kaçış filminin yönetmenliğini yapan Murat Uygur, Fikirtepe’nin adete Suriye’yi andırdığını film için Suriye’ye gitmeye gerek duymadıklarını, 10-15 bin TL veriler binalarda patlama yapabildiklerini söyledi.

Son olarak bir gasp sahnesi canlandıran film setinde, yaşanan silahlı çatışma gerçeği aratmadı. Senaryo gereği canlandırılan sahnede terk edilmiş sokaklarda yürüyen bir kadın tinercilerin saldırısına uğruyor. Bu sırada devreye gezen polis ile MİT’e bağlı ekipler kadına yardım ederek tinercilerin elinden kurtarmaya çalışıyor. Bu sırada yaşanan silahlı çatışmada bazı kişiler yaralanıyor. Nisan ayında gösterime girmesi beklenen Kaçış filmi ile Suriye’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekiliyor.

Oyuncuların arasında Türk, mülteci kampından Suriyeliler ve bir Rus oyuncu da bulunuyor.



CİHAN

Yorumlar