Picasso ve Chagall tabloları 14 yıl sonra bulundu

Pablo Picasso'nun "Tete" ve Rus-Fransız ressam Marc Chagall'ın "L'homme en prière" isimli tabloları, 14 yıl önce Tel Aviv'de bir sanat koleksiyoncusunun arşivinden çalınmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Picasso ve Chagall tabloları 14 yıl sonra bulundu

İspanyol ressam Pablo Picasso'nun "Tete" ve Rus-Fransız ressam Marc Chagall'ın "L'homme en prière" isimli tabloları, 14 yıl önce Tel Aviv'de bir sanat koleksiyoncusunun arşivinden çalınmıştı. Bu nadir eserler, Belçika'nın Antwerp şehrinde düzenlenen bir operasyon sonucunda ele geçirildi. Çalınan eserlerin 900 bin dolar değerinde olduğu bilgisi paylaşıldı.

OPERASYONUN DETAYLARI

Bu değerli eserlerin bulunuşu, tabloları satmaya çalışan bir kişinin polise bildirilmesiyle başladı. Polis, şüpheliyi takibe aldı ve yürütülen operasyon neticesinde, tabloların zarar görmemiş halde bir binanın bodrumunda saklandığı tespit edildi.

SANAT DÜNYASININ KAYIPLARI VE KAZANIMLARI

Picasso ve Chagall, sırasıyla Kübizm akımı ve 20. yüzyıl sanatına önemli katkılarda bulunan ressamlardır. Picasso'nun "Tete" eseri ve Chagall'ın "L'homme en prière" tablosu, sanat dünyası için büyük bir kayıp olarak görülüyordu. Bu eserlerin geri kazanılması, sanat tarihinde önemli bir olay olarak kaydedildi.

Sanat eserlerinin çalınması, uluslararası alanda sürekli bir sorun oluyor.

Yorumlar