Yaşamak Güzel Şey göl nerede, oyuncuları kim? Yaşamak Güzel Şey nerede çekildi, konusu nedir?

Yaşamak Güzel Şey göl nerede, filminin oyuncuların kim, kimlerden oluşuyor, hangi karakteri kim canlandırıyo? Yaşamak Güzel Şey filmi nerede çekildi, filmin konusu nedir sorularının cevaplarını derledik.

Google Haberlere Abone ol
Yaşamak Güzel Şey oyuncuları kim? Konusu, nered?

Yaşamak Güzel Şey oyuncuları, karakterleri ve filmin konusu hakkında meraklı soruların cevaplarını sizler için derledik. Yaşamak Güzel Şey, oyuncu kadrosu, filmin konusu, nerede çekildiği soruları merakla soruluyor.

YAŞAMAK GÜZEL ŞEY GÖL NEREDE?

Yaşamak Güzel Şey filmindeki göl İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yer almaktadır.

Yaşamak Güzel Şey göl nerede
Yaşamak Güzel Şey filminin bazı sahneleri İstanbul'un kuzey ormanlarında Sarıyer taraflarında çekildi.

 

YAŞAMAK GÜZEL ŞEY OYUNCULARI

"Yaşamak Güzel Şey" 2017 yılında yayınlanmış, komedi ve drama türlerinde bir Türk filmidir. Film, senaryoya da katkıda bulunan ve filmde Müfit Yılmaz karakterini canlandıran Müfit Can Saçıntı tarafından yönetilmiştir.

  • Filmin ana oyuncuları şunlardır:
  • Müfit Can Saçıntı - Müfit Yılmaz
  • Yasemin Baştan - Çiğdem Yılmaz
  • Zihni Göktay - Muhittin Yılmaz
  • Ayşegül Atik - Güzide Yılmaz
  • Reha Özcan - Emre
  • Günay Karacaoğlu - Özlem
  • Fulden Akyürek - Mina
  • Onur Dilber - Duru'nun Öğretmeni
  • Bahar Süer - Sekreter

Diğer dikkat çekici oyuncular arasında Merve Hazer, Renan Bilek, Fatih Koyunoğlu, Seyithan Özdemir, Tolga Öz ve daha fazlası yer alıyor. Teknik ekip içerisinde görüntü yönetmeni olarak Ferhat Uzundağ, ses tasarımcısı olarak Serdar Öngören, sanat yönetmeni olarak Nazan Atar ve editör olarak Hasan Kalender görev almıştır. Film, Artistik Yapım ve Conka Film tarafından üretilmiştir.

FİLMİN KONUSU NEDİR?

"Yaşamak Güzel Şey" filmi, komedi ve dram türlerinde yer alan bir yapımdır ve 2017 yılında gösterime girmiştir.

Film, Müfit Can Saçıntı'nın yönetmenliğini ve senaristliğini üstlendiği bir projedir. Filmde, hayat şartlarına boyun eğen ve etrafındaki insanlar tarafından sürekli azarlanan, ciddiye alınmayan Müfit adında bir adamın hikayesini anlatır.

yaşamak güzel şey filmi çekildiği göl

Müfit, yaşadığı bir olay sonrasında hayatını ve toplumdaki dayatılan sistemleri sorgulamaya başlar. Bu süreçte, daha önce fark etmediği hayatın güzelliklerini keşfeder ve bu süreçte adeta bir anti-kahramana dönüşür. Filmde, Müfit'in acı bir gerçeği öğrenmesi ve bunun sonucunda yaşadığı değişimler ön plandadır.

YAŞAMAK GÜZEL ŞEY NEREDE ÇEKİLDİ?

Filmin çekimleri İstanbul'daki Atatürk Arboretumu'nda gerçekleştirilmiş, böylece film sonbaharın eşsiz manzaralarını yansıtan sahnelerle zenginleşmiştir​​​​​​.

2021 YILINDA VİZYONA GİRDİ

Müfit Can Saçıntı'nın yazıp yönettiği "Yaşamak Güzel Şey" adlı film, 14 Nisan 2017 tarihinde sinemaseverlerle buluştu. Tahir Çonka'nın yapımcılığında çekilen filmde Müfit Can Saçıntı, Yasemin Çonka, Zihni Göktay, Ayşegül Atik, Günay Karacaoğlu, Merve Hazer, Renan Bilek, Reha Özcan, Onur Dilber, Bahar Süer, Seyithan Özdemir rol alıyor

Yaklaşık 2 saat süren filmin basın gösterimi, film ekibinin katılımıyla Kanyon AVM'de gerçekleştirildi. Aynı zamanda filmin başrolünü oynayan Saçıntı, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, filmin 19 gün gibi kısa bir sürede çekildiğini söyledi.

Saçıntı, bütün sahnelerin İstanbul'da çekildiğini belirterek, "Hem oyuncu hem teknik ekip gerçek ücretleriyle çalışsaydı ben bu filmi çekemezdim. Bence parayla oluşturamayacağım bir hayal kadrosu kurdum kendi adıma. Filmi izleyenler de görecek ki bu kadar kalabalık oyuncu kadrosu ve bu kadar çok mekanı olan bir film, böyle kısa bir sürede bu kadar eli yüzü düzgün çekilmez. Ekibim sayesinde bunu başardık." dedi.

Yaşamak Güzel Şey
Yaşamak Güzel Şey filminin çekildiği gölün haritadaki yeri

 

Filmin, sıradan bir adamın sıra dışı hikayesi olduğunu vurgulayan Saçıntı, şunları kaydetti: "Halk arasında pısırık denilen, hayat şartlarına boyun eğen bir adam, acı bir gerçekle karşılaşınca, boyun eğdiği şartlara karşı boynunu kaldırıyor. Hayatı sorgulamaya başlıyor ve hayatın gerçek güzelliklerini keşfediyor. Çünkü ben kapitalist sistemin, tüketim toplumunun insanlara bir takım şeyleri gerçek güzellikmiş gibi dayattığını, gerçek güzelliğin ve mutluluğun ise bedava olduğunu düşünüyorum. Bu filmde seyirciye gerçek mutluluğun bedava olduğunu anlatmaya çalışıyorum. İnşallah başarmışızdır."

Filmde rol alan, tecrübeli tiyatrocu Zihni Göktay da insanlara örnek olması bakımından güzel bir film yaptıklarını dile getirdi.

Göktay, sevginin açık açık söylenmesi gereken bir duygu olduğuna vurgu yaparak, "Senelerce oğluna yüz yüze 'Seni çok seviyorum' diyemeyen bir adamın bastırılmış duygusu, oğlunun da bu sivilceyi patlatmasıyla baba oğul çok güzel bir film çektik. Salt güldürmeyi değil, eğlenceliyle faydalıyı bir arada sunmayı amaçladık. Bunu yaptığımızı zannediyorum. Birkaç kişiyi bir şekilde güldürmek kolay ama toplumu anlamlı bir şekilde güldürmek zor. Biz bunu yapmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.

Artistik Yapım tarafından hayata geçirilen filmin görüntü yönetmenliğini Ferhat Uzundağ üstlenirken, sanat yönetmenliğini Nazan Atar yaptı.

Tahir Çonka'nın yapımcılığında çekilen filmde ayrıca Yasemin Çonka, Zihni Göktay, Ayşegül Atik, Günay Karacaoğlu, Merve Hazer, Renan Bilek, Reha Özcan, Onur Dilber, Bahar Süer ve Seyithan Özdemir rol alıyor.

yaşamak güzel şey oyuncuları

 

Yorumlar