Ahmet Gürsel Can, Sanatını Dijital Platformlara Taşıdı

Ünlü müzisyen Ahmet Gürsel Can, yurt içi ve yurt dışı faaliyetlerini dijital ortama taşıyarak yeni YouTube kanalında eserlerini sergilemeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Ahmet Gürsel Can, Sanatını Sanal Aleme taşıdı

Ünlü müzisyen Ahmet Gürsel Can, uzun yıllardır hem yurt içinde hem de yurt dışında müzik faaliyetlerini sürdürmektedir. Ahmet Gürsel, kariyeri boyunca Türk müziğinin birçok farklı formunda, özellikle özgün müzik ve pop-alaturka tarzında, başarılı konserler vermiş ve birçok eser bestelemiştir. Sanatçı, son dönemlerde bu tarzlarda yoğun bir şekilde üretim yapmaya devam etmektedir.

YENİ PLATFORMDA SANAT SERÜVENİ

Geçtiğimiz ay, sanatını daha geniş kitlelere ulaştırmak amacıyla bir adım daha ileri giderek şahsi bir YouTube sayfası açan Ahmet Gürsel Can, burada eserlerini periyodik aralıklarla paylaşmaya başlamıştır. Açılan yeni sayfa, Ahmet Gürsel Can ismiyle dinleyicilerin beğenisine sunulmuş ve hızlıca büyümeye başlamıştır. Sanatçı, bu platform üzerinden eserlerini daha geniş bir dinleyici kitlesine ulaştırma fırsatı bulmuş ve müzikseverler tarafından olumlu tepkiler alınmıştır.

"Sanatıma erişimi genişletmek ve eserlerimi daha fazla insanla paylaşabilmek için dijital platformların gücünden yararlanmaya karar verdim," diyen Ahmet Gürsel Can, bu yeni girişimiyle sanatını sınırlar ötesine taşımayı hedeflemektedir.

DİNLEYİCİLERİN YENİ BULUŞMA NOKTASI

Sanatçının YouTube kanalı, Ahmet Gürsel Can takipçileri için yeni bir buluşma noktası haline gelmiştir. Kanal, kısa sürede müzikseverler tarafından keşfedilmiş ve birçok kişi tarafından abone olunmuştur. Kanal üzerinde müzikseverler, Ahmet Gürsel Can'ın eserlerini dinleyebilir, yorum yapabilir ve sanatçı hakkında güncel bilgilere erişebilirler. Sanatçının müziğini daha önce canlı olarak dinleme fırsatı bulamayanlar için bu platform, onun sanatını keşfetme ve takip etme şansı sunmaktadır.

Sanatını dijital ortama taşıyan Ahmet Gürsel Can, hem mevcut hayran kitlesine ulaşmakta hem de yeni dinleyiciler kazanmakta başarılı olmuştur. Sanatçının bu stratejisi, dijital çağda müzik endüstrisinin evrimleşen yüzünü ve sanatçıların kariyerlerini nasıl şekillendirebileceklerini gözler önüne sermektedir.

AHMET CAN GÜRSEL KİMDİR?

AKADEMİK GEÇMİŞİ

Ahmet Gürsel  İstanbul’da doğdu. İ.T.Ü Türk musıkisi devlet konservatuarı ses eğitimi bölümünü birincilikle kazandı bu bölümde    1 yıl, temel bilimler bölümünde de 5 yıl olmak üzere toplam 6 yıllık eğitim sonucunda derece ile mezun oldu. Son sınıf öğrencisi iken TRT İstanbul radyosunun sınavlarını kazanarak bu kurumda 8 yıl çalıştı İ.T.Ü Sosyal bilimler enstitüsünde başladığı yüksek lisans çalışmasını tamamlayarak mezun oldu halen aynı üniversitede doktora hazırlık sınıfı öğrencisi

SANATÇI YÖNÜ

Ses sanatçısı,bestekar,şair,yazar,neyzen vasıflarına profesyonel manada haiz olmakla beraber ses sanatçığı ve bestekarlığı daha ön plandadır.

2007 yılında çoğunun  beste ve güfteleri kendisine ait olan

“Gül Kokulu Rüzgarlar.”isminde ilk müzik albümünü çıktı.

Pop alaturka türündeki “Aşka dair ne varsa” isimli ikinci albümünüde 2010 yılında çıkarttı. (Bu albümdeki bestelerin ve güftelerin çoğu yine kendisine aittir.)

YAZAR YÖNÜ

2004 yılında “ Altaylardan Endülüs’e  müzik yolcuğu” isimli kitabı yayınlandı.Bunun dışında zaman zaman makaleleri yayınlanmaktadır.

Aynı zamanda roman yazarı olan Ahmet Gürsel şu ana kadar 4 roman yazdı. İlk romanı “ Kanka”  2014 yılında Selis yayınlarından çıktı.

SANAT FAALİYETLERİ

Gerek yurt içinde ,gerek yurt dışında,gerek başta T.R.T ve bir çok özel televizyon radyo ve televizyon kanallarında hem solist ses sanatçısı hemde solist neyzen olarak bir çok konserler verdi.

(Artık yurt dışı ve yurt içi programlarına konserlerinin dışında  konferans,workshop çalışması, romanlarının söyleşi ve imza günleride eklendi.)

Ahmet Gürsel çalışmalarını yurt dışı ve yurt içinde eş zamanlı olarak yürütmektedir.

Konser verdiği ülkelerden bazıları:

Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda Avusturya, Polonya, Slovakya, Yunanistan, Kosova, Rusya, İran

Finlandiya, İspanya, Katar, Azerbaycan

Yetiştiği hocalar

Şan (Ses eğitimi) Belkıs Aran

Ney : Niyazi sayın, Ömer Erdoğdular, Salih Bilgin

Türk müziği solfej ve nazariyatı: Doç. Necdet Varol, Yavuz Özüstün

Batı müziği solfej ve nazariyatı: Nami Şenel

Repertuar: Bekir Sıtkı Sezgin, Prof. Dr. Alaeddin Yavaşça,

Tülün Korman, Mefharet Yıldırım, Prof.Dr.Selahattin İçli

Prof. Dr. Mutlu Torun, Doç.Cahit Atasoy

EĞİTİMCİ YÖNÜ:

Ahmet Gürsel  çeşitli kolejlerde  24 yıl  müzik öğretmenliği,               müzik genel koordinatörlüğü,uygulamalı dersler bölüm başkanlığı yaptı.

Özellikle mesleğinle ilgili yazdığı “ Altaylardan Endülüs’e  müzik yolculuğu isimli çalışması Altaylar’dan Endülüs’e kadar uzanan

15 ülkenin müzikleri hakkında genel bilgiler içerir.

EĞİTİM PROJELERİ:

a-) “ Avrupa sahnesinde kültürel çeşitlilik”

 isimli Comennius proje çalışması Avrupa birliği tarafından 100 tam puanla değerlendirilmiştir resmi olarak 2008-2010 yılları arasında devam eden bu projeye (Polonya,Slovakya,Macaristan,Romanya) ortak olmuştur hem ismi geçen ülkelere gidilmek suretiyle hemde ev sahibi sıfatıyla Türkiye’de bütün katılımcı ülkelerin öğrencileriyle beraber  müzik performanslarının sergilendiği programları organize etmiştir.

Diğer projelerinden bazıları ise

b-) Balkan günleri

c-) Orta asya’dan günümüze Türk müziği enstrumanları sergisi

d-)Bunun dışında çeşitli programlar ve anma etkinliklerinde her yaşa uygun ve bir çok konuyla alakalı bestelerini öğrencilerine solo ve koro şeklinde okutmuştur.

 e-)Türk müziği makamlarından oluşan çocuk şarkıları

(Çocukların kulaklarının daha zengin ses dizileriyle tanışabilmesi için)

İrtibat bilgileri: Tel +905334909747

E:Mail: [email protected]

Youtube sayfası: Ahmet Gürsel Can

Yorumlar