Türk kökenli Belediye Başkanı Ali Bakır görevine başladı

Britanya’da 22 Mayıs’ta yapılan yerel seçimlerde Enfield Belediye Başkanlığı'na seçilen Ali Bakır resmen göreve başladı. Ali Bakır’ın göreve başlaması nedeniyle belediye salonunda resmi tören düzenlendi.Aslen Kahramanmaraş Elbistanlı...

Google Haberlere Abone ol
Türk kökenli Belediye Başkanı Ali Bakır görevine başladı

Britanya’da 22 Mayıs’ta yapılan yerel seçimlerde Enfield Belediye Başkanlığı'na seçilen Ali Bakır resmen göreve başladı. Ali Bakır’ın göreve başlaması nedeniyle belediye salonunda resmi tören düzenlendi.

Aslen Kahramanmaraş Elbistanlı olan ve 15 yıldan uzun süredir İngiltere’de yaşayan Bakır, bu görevi bir sene için sürdürecek. İlk kez 2010 yılında belediye meclisine giren ve 22 Mayıs seçimlerinde Upper Edmonton bölgesini temsilen yeniden seçilme başarısı gösteren Bakır Başkanlık görevini düzenlenen bir törenle devraldı.

Görevi bir önceki başkan Chaudhury Anwar’dan devralan Bakır, belediye meclisi toplantılarına başkanlık edecek. Enfield Belediye Meclisi’nde düzenlenen törene aralarında Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar, eşi Ayşegül Yorulmazlar, Haringey Belediye meclis üyeleri Ali Gül Özbek ve Ali Demirci, Haringey Esnaf Derneği Başkanı Şefik Mehmet’in de bulunduğu çok sayıda davetli katıldı. Bakır’ın eşi ve çocukları ile dostları da törende hazır bulundular.

Toplam 63 Belediye Meclisi üyesinin oluşturduğu Enfield Belediye yönetiminde 16 Türk kökenli üye görev yapıyor. Daha önce Yasemin Brett ve Doğan Delman de birer dönem başkanlık yapmıştı.

KUDRET ÖZERSAY DA TEBRİK ETTİ

Belediye Başkanlığı devir teslim törenine, İngiltere’nin resmi davetlisi olarak bu ülkede bulunan Kıbrıslı Türk müzakereci Kudret Özersay da katılarak Bakır’ı tebrik etti. Beraberinde KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Müzakere Heyeti Üyesi Güneş Onar ile birlikte halka açık toplantıdan sonar Enfield Belediyesi’ne gelen Özersay, Bakır’I kutladı ve Kıbrıslı Türk belediye meclisi uyeleriyle bir süre sohbet etti. CİHAN

Yorumlar