Akın akın ABD sınırına doğru ilerliyorlar

Meksika-ABD sınırında yaşanan göçmen hareketliliği aralıksız şekilde sürüyor. Onbinlerce göçmen Güney Amerika'dan ABD'ye giriş yapmak için yollarda günlerce hatta aylarca zaman geçiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Akın akın ABD sınırına doğru ilerliyorlar

Meksika'dan ABD'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan binlerce göçmenin sayısında artış gözlemleniyor.

Meksika'nın Ciudad Juarez kentinden ABD sınırına doğru ilerleyen binlerce göçmen, daha iyi bir hayat arayışı içinde yasa dışı yolları tercih ediyor. Göç furyası, özellikle Teksas eyaletinde göçmenlik yasalarının sıkılaştırılması hazırlıkları nedeniyle daha da belirginleşti. Yasal düzenlemelerin gerçekleşmeden önce sınırı geçmek isteyen göçmenlerin sayısında gözle görülür bir artış meydana geldi.

SAYI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

İnsani Onurlandırma Merkezi (CDH)'nin yaptığı açıklamaya göre, şu an itibariyle yaklaşık 10 bin göçmenin yola çıktığı ve bu sayının 15 bine kadar çıkabileceği ifade edildi. Göçmenlerin 24 farklı ülkeden geldikleri ve bu gruplar içinde 3 bini aşkın 14 yaş altı çocuklar ile hamile kadınların da bulunduğu belirtildi.

ÇOCUKLAR VE HAMİLE KADINLAR DA BULUNUYOR

Göçmen grupları arasında özellikle 14 yaş altı çocukların ve hamile kadınların bulunması, göçmen akınının boyutlarını ve karmaşıklığını ortaya koyuyor. Yaşananlar, hem göçmenlerin yaşadığı zorlukları hem de sınır güvenlik güçlerinin karşılaştığı meydan okumaları gözler önüne seriyor.

Önlenemeyen göç dalgasının önümüzdeki dönemde nasıl bir seyir izleyeceği ve ABD ile Meksika arasındaki sınır güvenliği politikalarına etkileri, uluslararası toplum ve ilgili ülkeler tarafından yakından takip ediliyor. Göçmenlerin durumu ve sınır güvenlik önlemlerinin nasıl şekilleneceği, bölgedeki sosyo-politik gelişmeler açısından önemli bir gösterge niteliğinde.

 

Yorumlar