Trump'ın Suriye kararı Beyaz Saray'a takıldı

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'den çekilmek istediğini belirten açıklamalarından sonra gözler kararın resmiyete dökülmesindeyken Beyaz Saray'dan farklı bir karar alındığı haberi geldi. Beyaz Saray'dan bir yetkili, ülkesinin bir süre daha Suriye'de kalma kararı aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Trump'ın Suriye kararı Beyaz Saray'a takıldı

Sonhaberler.com | Haber Merkezi

ABD'nin Suriye'deki tartışmalı varlığı konusunda Washington'dan gelen çelişkili açıklamalara bir yenisi daha eklendi. ABD Başkanı Donald Trump, "Suriye'den çekilmek istediklerini" belirttikten sonra herkes kararın ne zaman resmiyete döküleceğini bekliyordu; ancak öyle olmadı. Beyaz Saray'dan verilen bilgiye göre ABD hükümeti hemen çekilme yönünde bir karar almak yerine bir süre daha kalma kararı aldı.

Reuters'a konuşan Beyaz Saray'dan bir yetkilinin aktardığına göre, Trump terör örgütü DEAŞ'ın Suriye'de tamamen temizlenmesi konusunu 'garantiye almak' istiyor. Üst düzey ABD'li yetkili, Trump'ın bölgedeki diğer ülkelerin Suriye'de istikrarın sağlanması için çabalarını artırmasını talep ettiğini aktardı. 

ABD Başkanı Trump, kısa süre önce 'Suriye'den çekilmek istiyorum, askerlerimizin eve dönmesini istiyorum. Savunma Bakanı ile konuşacağım. Suriye'de bulunmamız büyük külfet' açıklamasında bulunmuştu.

Yorumlar