Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıkladı: 20 bin yeni öğretmen ataması gerçekleştirilecek

Milli Eğitim Bakanı Tekin, 2024 yılı içinde 20 bin yeni öğretmen ataması gerçekleştirileceği haberini verdi.

Google Haberlere Abone ol
Atanacak öğretmen sayısı açıklandı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Açıklamada, sınıf öğretmenliği için 3.263, özel eğitim öğretmenliği için 2.499, rehberlik öğretmenliği için 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.594, İngilizce için ise 968 öğretmenin atanacağı belirtildi.

KABİNE TOPLANTISI SONRASI CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Öğretmen atamaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada da gündeme gelmişti. Erdoğan, "Atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu mütalaa ettik. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımız son bir kez daha görüşecek. Ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacak. Kısa zamanda atamayı bakanımız açıklayacak." dedi.

BAKAN TEKİN DETAYLARI PAYLAŞTI

Yusuf Tekin, yapılan görüşmeler ve toplantılar sonucunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaşmaya varıldığını açıkladı. Tekin, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla Hazine ve Maliye Bakanımız ve ilgili kurmaylarıyla görüşme ve toplantılar yaptık. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık." şeklinde konuştu.

ATAMA YAPILACAK BRANŞLAR

Bakan Tekin'in açıklamasına göre; sınıf öğretmenliği için 3.263, özel eğitim öğretmenliği için 2.499, rehberlik öğretmenliği için 1.597, din kültürü ve ahlak bilgisi için 1.594, İngilizce için ise 968 öğretmen atanacak.

ATAMA KRİTERLERİ VE BAŞVURU TARİHİ

Tekin, atamalarda KPSS puanı ve mülakat sonuçlarının eşit oranda dikkate alınacağını belirtti. "Yüzde 50 KPSS, yüzde 50 mülakat. Ekonomik parametreler açısından sıkıntılı bir dönemdeyken bize bu konuda destek olan kurumlarımıza ve Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Atama başvurularının 20 Mayıs'ta başlayacağı, sürece ilişkin ayrıntıların Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanacağı belirtildi.

Yorumlar