Zeynep Tarzi kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Zeynep Tarzi kimdir, nerelidir, kaç yaşında, nerede yaşıyor, Osmanlı ile ilişkisi nedir, aslen nerelidir? Zeynep Tarzi veya evlilik sonrası adı Zeynep Osman, Osmanlı'nın son gelini olarak biliniyor. İşte hakkındaki bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Zeynep Tarzi kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Zeynep Tarzi kimdir veya evlilik sonrası adıyla Zeynep Osman kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve nerede yaşıyor? Osmanlı İmparatorluğu'nun Sarayda doğan ve hanedanın son üyesi olarak bilinen torunu Ertuğrul Osman Osmanoğlu'nun eşi olan Zeynep Tarzi'nin kim olduğu merak ediliyor. İşte Zeynep Tarzi hakkında merak edilenler: 

Zeynep Tarzi veya şu anki adıyla Zeynep Osman, Osmanlı Hanedan mensubu son üyesi Ertuğrol Osmanoğlu'nun eşidir. Aslen Afganistanlı olan Zeynep Tarzi, Türkiye'de doğup büyüdü. ABD'de yaşayan Ertuğrul Osman Osmanoğlu ile evlilik yaptı, evlilik sonrasında Türkiye'ye dönüş yaptı. 

Zeynep Tarzi kimdir, nerelidir, kaç yaşında?
Zeynep Tarzi ve eşi Ertuğrul Osman Osmanoğlu

 

Zeynep Tarzi veya diğer adıyla Zeynep Osman, sürgünde olan Afganistan Kralı Emanullah Han’ın yeğeni Fettah Tarzi ile Türkiye’nin ilk kadın jinekoloğu Pakize Tarzi’nin kızıdır. 

Tarzi, hayatının çoğunu sürgünde yaşayan ‘Son Şehzade’ olarak bilinen merhum Ertuğrul Osman Osmanoğlu’nun eşi.

Zeynep Tarzi, ilk ve orta öğrenimini İstanbul’da, Amerikan Kız Koleji’nde (şimdiki Robert Kolej) gördükten sonra, üniversite eğimini Londra’da aldı.

Tarzi, 1971’den beri New York’ta yaşıyordu. 

Zeynep ve Ertuğrul Osman çifti, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girerek vatandaşlık vermesi ve sonrasında davetiyle Türkiye gelmişlerdi. Son şehzade İstanbul'da hayatını kaybetti. Burada, dedesinin türbesinin bulunduğu yere defnedildi. 

New York'taki evinden atılma haberleriyle gündeme gelmişti. 

2014 yılında New York Times gazetesi 2'nci Abdülhamit'in torunu, Şehzade Ertuğrul Osman'ın karısı Prenses Zeynep Osman'ın New York'ta kirada oturduğu 2 odalı daireden atılmamak için hukuk mücadelesi verdiğini yazmıştı.

Gazetenin haberine göre, Zeynep Osman'ın New York'ta kaldığı ev, ev sahibinin rezidans yapma kararı nedeniyle boşaltılmak isteniyordu. 

Ev sahibinin tahliye ihtarnamesi gönderdiği Zeynep Tarzi ise yargıya başvurarak evi boşaltmak istemediğini belirtmişti.

Mahkeme ise Zeynep Tarzi'yi haksız bulmuştu.


 

Yorumlar