Kim ne kadar bağış yaptı? Türkiye Tek Yürek ne kadar bağış toplandı?

Kim ne kadar bağış yaptı? Türkiye Tek Yürek oldu, 100 milyar liradan fazla bağış toplandı. Yediden yetmişe, küçük işletmelerden büyüklere kadar, siyasetçisinden sanatçısına birçok kişi bağışta bulundu. Peki, Türkiye Tek Yürek ne kadar bağış toplandı?

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Tek Yürek oldu, bağış yağdı

Kim ne kadar bağış yaptı, Türkiye Tek Yürek bağış kampanyasında milyonlarca vatandaş SMS ile katılım sağlarken, ülkenin en büyük holdingleri, kurumları ve kuruluşları milyarlarca liralık miktarlarla bağışta bulundu. Kampanyada toplanan bağış miktarı saat 115 milyar 146 milyon 528 bin lira olarak gerçekleşirken, gönderilen SMS sayısı ise 9 milyon 10 bin adet oldu. Kim ne kadar bağış yaptı? 

TRT1, ATV, FOX, Kanal D, Kanal 7, Show TV, Star TV ve TV8, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen vatandaşlara bağış toplamak için ortak canlı yayın yaptı.

"Türkiye Tek Yürek" başlıklı yayının moderatörlüğünü Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Çağla Şikel ve Tümer Doğru'nun ardından Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz ve Deniz Bayramoğlu devam ettirdi.

Ortak yayın, yurt içi ve yurt dışından 213 televizyon kanalı ile 562 radyoda canlı yayınlandı.

Yayının devamında Kıvanç Tatlıtuğ, Murat Boz, Ebru Gündeş, Erkan Petekkaya, Sedef Avcı, Engin Altan Düzyatan, Serenay Sarıkaya, Esra Ketenci, Sümeyye Aydoğan, Hilal Anay, Merve Dizdar, Mert Ramazan Demir, Mehmet Yalçınkaya, Zuhal Topal, Barış Kılıç, Feyyaz Şerifoğlu, Rojda Demirer, Kaan Urgancıoğlu, Kubilay Aka, Pınar Deniz, Canan Ergüder, Doğa Rutkay ve Binnur Kaya kampanyaya destek vermek üzere gelen telefonları yanıtladı.

"HERKES TEK YÜREK, ELİNDEN GELEN HER ŞEYİ YAPMAYA ÇALIŞIYOR"

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, çocukların kampanyaya destek amacıyla karne parasını gönderdiğine işaret ederek, "Herkes tek yürek, elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor." dedi.

Yönetmen, oyuncu ve senarist Yılmaz Erdoğan, çocukların kumbarasından çıkan paralarla kampanyaya destek verdiğini aktararak, "Kumbara paraları çok kıymetli." değerlendirmesinde bulundu.

Genç oyuncu Melis Sezen, koçunu satarak 5 bin lira bağışta bulunan bir çobanın, "Paylaştığın senindir biriktirdiğin değil" mesajını ilettiğini söyleyerek, "O kadar çok küçük çocukla konuşuyorum ki hepsi kumbarasını bozup, bağışta bulunuyor. O kadar güzel yürekleri var. Birlik olmak çok özel, çok kıymetli." diye konuştu.

Oyuncu Kubilay Aka da deprem dolayısıyla sabırlar dileyerek, "Herkesin başı sağ olsun. Geçmiş olsun." dedi.

Oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ise üzüntüsünü, "Bu bir felaket. Hayatım boyunca kalbim fiziksel anlamda hiç acımamıştı. Tüm devletimin, güzel ülkemin başı sağ olsun." sözleriyle dile getirdi.

Telefonları yanıtlamak üzere stüdyoda bulunan Ebru Gündeş de ailesi adına yaptığı bağışı artırdığını ifade etti.

Sevilen dizi ve program yüzlerinin telefon bağlantılarıyla topladığı yardımlar AFAD ve Kızılay'a bağışlanacak.

KİM NE KADAR BAĞIŞ YAPTI?

Türkiye Tek Yürek kampanyasında en büyük bağış Merkez Bankası'ndan geldi. Merkez Bankası 30 milyar lirayla ilk sırada yer alırken, Ziraat Bankası 20 milyar lirayla ikinci sırada, Halk Bankası 12 milyar lirayla üçüncü, Vakıf Bank 7 milyarla dördüncü sırada yer aldı. 

Kampanyaya en yüksek bağışı 30 milyar lirayla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaparken, Ziraat Bankası 20 milyar lira, VakıfBank 12 milyar lira, Halkbank 7 milyar lira, Turkcell 3,5 milyar lira, Cengiz Holding 2,5 milyar lira, Türk Telekom, TMSF, Borsa İstanbul Grubu ile Türkiye Sigorta 2'şer milyar lira bağışladı.

Kampanyanın ikinci saat diliminde THY ve Baykar 2'şer milyar lira, Ziraat Katılım 1 milyar lira bağışladı.

"Türkiye Tek Yürek" kampanyasına Vakıf Katılım ve Emlak Katılım bankaları ile Emlak Konut 1'er milyar lira bağışladı.

EN BÜYÜK BAĞIŞI KİM YAPTI?

Kampanyada en büyük bağışı 30 milyar lira ile Merkez Bankası yaptı.

Kampanyada toplanan bağış miktarı saat 115 milyar 146 milyon 528 bin lira olarak gerçekleşirken, gönderilen SMS sayısı ise 9 milyon 10 bin (450 milyon lira değerinde) adet oldu.

Türkiye Tek Yürek ne kadar bağış toplandı?
Türkiye Tek Yürek ne kadar bağış toplandı?

 

Yorumlar