İdlib diplomasisinde yeni gelişme

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib konusunda Merkel ve Macron ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada Putin ile görüştü. İki lider İdlib'de yaşananları ele aldı, birçok konuda mutabık kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Erdoğan ve Putin İdlib konusunu görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib konusunda Merkel ve Macron ile görüştükten sonra yaptığı açıklamada Putin ile görüşeceğini söylemişti. Beklenen görüşme akşam saat 18.00 sularında gerçekleşt. ABD ve Avrupa tarafından yakından takip edilen görüşmenin sonuçlarıyla ilgili olarak ilk açıklama Cumhurbaşkanlığından geldi. 

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan telefon görüşmesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e, Esed rejiminin dizginlenmesini istedi. Görüşmede iki lider Soçi mutabakatına bağlı kalınmasında hemfikir oldu. İki liderin yapılan tüm anlaşmalara bağlı olduklarını ifade ettikleri görüşmede, Libya'daki gelişmeler de ele alındı. 

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in görüşmesine dair Rusya'dan da açıklama geldi. Kremlin Sarayı'ndan yapılan açıklamada iki liderin Suriye konusunda diyalog ve teması artırma konusunda mutabık kaldığı belirtildi.

İDLİB KONUSUNDA ABD VE AVRUPA BİRLİĞİ DEVREDE

İdlib konusunda ABD ve Avrupa Birliği harekete geçmiş durumda. Almanya ve Fransa liderleri İdlib konusunda önce Putin ile ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki liderle görüştükten sonra akşam saatlerinde İdlib'deki katliamın arkasındaki isim olan Putin ile görüşeceğini söyledi.

Erdoğan, Putin ile yapacakları görüşmenin sonucuna göre İdlib'de atılacak adımları değerlendireceklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Macron ve Merkel ile yaptıkları görüşmelerde Libya konusunu da ele aldıklarını belirterek, bu konuda adım atmalarını istediğini söyledi.

SURİYE SINIRINA PATRIOT İDDİASI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'den patriot talebinde bulunulduğuna dair sorulara ise, "Biz zaten başından beri ABD'den bu talepte bulunmuştuk" dedi.

Detaylar Geliyor...

 

Yorumlar