MHP-AK Parti mitinge Adana modeli

AK Parti ve MHP’nin 31 Mart seçimlerinde ortak miting yapma planı netleşmeye başladı. Mitinglerde Adana’da ortak aday tanıtımı sırasında yapılan mitingin model alınacağı belirtiliyor. Alanda sadece Türk bayrakları ve ortak sloganlar ile müzikler kullanılacak.

Google Haberlere Abone ol
MHP-AK Parti mitinge Adana modeli

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AK Parti ile MHP, ortak aday gösterilen bölgelerin birkaçında birlikte miting yapmayı planlıyor. İki parti arasında yapılan görüşmelerde ortak mitinglerin hangi illerde ve ne zaman gerçekleşeceğine yönelik takvimlendirme başta olmak üzere diğer hazırlıklar devam ediyor. İttifakın ortak miting adresi için Ankara ve İstanbul konuşulan şehirler.GÖNÜL İTTİFAKI YANSITILACAK

Bu hazırlıkların yanı sıra mitinglerin nasıl gerçekleşeceği de netleşmeye başladı. Mitinglerde birlik ve beraberlik ruhunun gösterilmesine dikkat edilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da “pazara kadar değil mezara kadar” vurgusu ile pekiştirdiği AK Parti-MHP iş birliğinin seçim ittifakı olmadığı, bir gönül ittifakı olduğu bu mitingler sayesinde bir kez daha ortaya konarak seçmene hissettirilecek.

BÖYLE GERÇEKLEŞECEK

Ortak mitingin hazırlık ve icrasında ise Adana’daki aday tanıtımı örnek alınacak. Adana’da Milliyetçi Hareket Partesi Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Mahir Ünal ve Julide Sarıeroğlu'nın katılımı ile gerçekleştirilen ve miting havasına dönüşen aday tanıtım töreni liderler düzeyinde gerçekleşmesi beklenen ortak mitingler için örnek oluşturacak.

TÜRK BAYRAKLARI KULLANILACAK

Ortak mitinglerde parti bayrağı yerine Türk bayrağı kullanılacak. Yine sloganlar da ortak olacak. Türkiye’nin birlik ve bütünlüğüne yönelik söylemler miting alanına hakim kılınacak. Yine ortak adayların bulunduğu seçim bölgelerinde yürütülecek olan seçim çalışmalarında da birlik ruhuna zarar vermeyecek adımlar atılacak.

Yorumlar