ANTALYA SON DAKİKA! Evler ve İş Yerleri Su Altında, Okullar Tatil

13 Şubat 2024 tarihinde Antalya'yı etkisi altına alan şiddetli sağanak yağışlar, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, 5 ilçede okullar tatil edildi. Antalyaspor kafilesi de olumsuz hava koşulları nedeniyle rotasını değiştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Evler ve İş Yerleri Su Altında, Okullar Tatil

Antalya, dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli sağanak yağışların pençesine düştü. Gece saatlerine doğru artan yağışların neden olduğu su baskınları, kentte yaşamı olumsuz etkiledi.

EV VE İŞ YERLERİ SU ALTINDA

Şiddetli yağışlar, Antalya merkez ve çevresindeki birçok ev ve iş yerinde su baskınlarına yol açtı. Yollarda oluşan su birikintileri sebebiyle vatandaşlar ve araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Özellikle kırsal kesimlerdeki bazı mahallelerde ev ve iş yerlerini su bastı. Kent merkezindeki alt geçitlerde de su birikintileri oluştu, ulaşımda aksaklıklar yaşandı.

EĞİTİME BİR GÜN ARA

Antalya Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle Aksu, Döşemealtı, Kepez, Konyaaltı, Muratpaşa ilçelerinde eğitim kurumlarına 13 Şubat 2024 Salı günü için bir gün süreyle eğitime ara verildi. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan engelli, hamile ve kronik hastalığı olan personel için de bir gün idari izin verildi.

ANTALYASPOR KAFİLESİNİN ZORLU DÖNÜŞÜ

Antalyaspor kafilesini taşıyan uçak, şiddetli yağışlar sebebiyle Antalya Havalimanı yerine Gazipaşa Havalimanı'na yönlendirildi. Kafile, Gazipaşa'dan karayolu ile Antalya'ya dönmek zorunda kaldı.

HAVA TRAFİĞİNDE AKSAMA YOK

Antalya Havalimanı yetkilileri, hava trafik akışında herhangi bir olağanüstü durum olmadığını bildirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, yağışlar sebebiyle mahsur kalan çok sayıda kişinin tahliye edildiğini, bölgede çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Yorumlar