Hakkari Son Dakika Deprem! Hakkarililer güne depremle uyandı

Hakkari'de sabahın erken saatlerinde meydana gelen deprem paniğe neden oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hakkari güne depremle uyandı

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, sabah saat 07.36'da 4.4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamaya göre, deprem yerin yaklaşık 5.74 kilometre derinliğinde meydana geldi. Yüksekova ve çevresindeki vatandaşlar, sabahın erken saatlerinde meydana gelen sarsıntı ile güne başladı.

VALİLİKTEN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, depremin ardından herhangi bir olumsuz durumun rapor edilmediğini belirtti. Çelik, "Yüksekova ilçemizde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki depremin ardından şu ana kadar olumsuz durumla karşılaşılmamıştır. Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun. Allah, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun" ifadelerini kullandı.

AKDENİZ'DE DE SARSINTILAR DEVAM EDİYOR

Akdeniz bölgesinde de benzer büyüklükte bir deprem yaşandı. AFAD'ın verilerine göre, saat 03.16'da Akdeniz'de 4.1 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Bu deprem, yaklaşık 5.13 kilometre derinlikte gerçekleşti. Gece saatlerinde meydana gelen bu sarsıntı, bölge halkı arasında kısa süreli bir endişe yarattı.

Yorumlar