Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa Dalaman'da hangisini yanlışlıkla yaptırmıştır?

Kim Milyoner Olmak İster yarışmasının bu akşamki etabında çıkan sorulardan biri de, "Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa 1900'lerin başında Dalaman'da bir av köşkü yaptırmak istemiş ancak yanlışlıkla hangisi inşa edilmiştir?" oldu.

Google Haberlere Abone ol
Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa hangisini yaptırmış

Kim Milyoner Olmak İster 16 Mart 2020 Pazartesi akşamı çıkan sorulardan biri de, "Mısır Hidivi Abbas Hilmi Paşa 1900'lerin başında Dalaman'da bir av köşkü yaptırmak istemiş ancak yanlışlıkla hangisi inşa edilmiştir?" oldu.

Sorunun cevap şıkları şöyle:

Hamam

Gar

Liman

Havaalanı

Sorunun cevabı ise şöyle:

Gar

HİKAYESİ İSE ŞÖYLE

Abbas Hilmi Paşa, 1905 yılında gemi ile Sarsala koyuna geldi. Bugünkü Dalaman’ın henüz olmadığı o günlerde, 30 evin bulunduğu Söğüt isimli bir köyün bulunduğu bölge oldukça verimli toprakları ve uçsuz bucaksız ovaları ile av meraklısı olan Abbas Hilmi Paşa’nın büyük beğenisini kazandı.

Bölgeye yerleşen Mısır Hidivi, kısa sürede iskele ve depo inşa ettirdi. Etraftaki bataklıkları da kurutan Hidiv, son iş olarak Dalaman’a bir av köşkü yaptırmak için harekete geçti. Aynı günlerde Hidiv’in Mısır’a da bir tren istasyonu projesi vardı. Her iki projeyi de Fransız mimarlara verdi.

İki binanın da projesi hazırlandı ve Fransa’dan biri Dalaman’a diğeri de Mısır’a olmak üzere 2 ayrı gemi proje ve malzemelerle birlikte yola çıktı. Kimi rivayete göre gemilerin rotaları yanlış verildi, kimilerine göreyse malzeme ve projeler yanlış gemilere yüklendi ama sonuçta Mısır’a gitmesi gereken Tren İstasyonu projesi Dalaman’a, Av köşkü projesi ise Mısır’a gitti.

Yorumlar