İstanbul'da kritik Libya zirvesi

Libya'da Hafter ve taraftarlarının saldırıları kesintisiz bir şekilde devam ederken UMH Başbakanı El Sarrac İstanbul'a gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü.

Google Haberlere Abone ol
Libya'da durum kritik, UMH başkanı İstanbul'da

Türkiye ve Rusya'nın iç savaşın taraflarına ateşkes çağrısı yaptığı Libya'da krizin çözümü için görüşmeler yoğunlaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı El Sarrac ile İstanbul'da görüşecek.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz es-Serrac'ın yarın Türkiye'ye geleceği öğrenildi. Sabah saatlerinde İstanbul'a geleceği öğrenilen Fayiz es-Serrac'ın Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi öngörülüyor.

Türkiye ve Rusya'nın Libya'daki taraflara 12 Ocak'tan itibaren ateşkes yapılması çağrısını darbeci lider Halife Hafter, reddetmişti Ulusal Mutabakat Hükümeti ise çağrıyı memnuniyetle karşılamıştı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez al Sarrac da bugün İtalya'nın başkenti Roma'da İtalya Başbakanı Giuseppe Conte ile görüştü.

ads by AdMaticYaklaşık 3 saat süren görüşmenin ardından iki lider basına kısa bir açıklama yaptı. Sarrac, "Biz Türkiye ve Rusya'nın ateşkes girişimini memnuniyetle karşılıyoruz, bu yönde her türlü girişime açığız" dedi. Sarrac öte yandan ateşkes sağlanması için karşı tarafın (General Halife Hafter) saldırılarını durdurması gerektiğini ancak ¬buna niyetli görünmediğini söyledi.

Sarraj, Berlin'de düzenlenmesi planlanan konferansa da olumlu baktığını ve bu konferansla saldırıların durmasını umduğunu söyledi. "Saldırgan tarafa silah desteği sağlayan üçüncü ülkeleri" eleştiren Sarrac, "Her ülke her zaman kendi çıkarlarını düşünür elbette ancak bu etik, ahlaklı ve adil biçimde yapılabilir" dedi.

Yorumlar