Fırtınalı denize daldılar başka ülkede çıktılar

Fas'ta bir grup göçmen kendini fırtınalı denize bırakınca İspanya'ya ait topraklardan çıktılar.

Google Haberlere Abone ol
Fırtınalı denize daldılar başka ülkede çıktılar

Fas'ta başlayan ve İspanya'nın Kuzey Afrika'daki özerk kenti Ceuta'ya uzanan olağanüstü bir yolculuk, dün 53 düzensiz göçmenin fırtınalı havada yüzerek sınırı geçmesiyle son buldu. Göçmenler, Karlotta isimli fırtınanın oluşturduğu zorlu deniz şartlarını avantaja çevirerek İspanya'nın topraklarına ulaştı.

FIRTINANIN YARDIMIYLA GEÇİŞ

EFE haber ajansının polis kaynaklarından edindiği bilgilere göre, göçmenler sabah ve öğleden sonra olmak üzere dört farklı grup halinde Ceuta'ya ulaştı. Karlotta fırtınasının yarattığı olumsuz hava koşullarına rağmen, rüzgarın yönü sayesinde göçmenlerin geçişi kolaylaştırıldı.

ZORLU KOŞULLARDA HAYATTA KALMA MÜCADELESİ

Göçmenlerin birçoğu soğuktan korunmak amacıyla dalgıç kıyafetleri giyerken, bazıları yüzme esnasında dengeyi sağlamak için araç iç lastiklerinden yararlandı. Kendi çabalarıyla kıyıya ulaşanlar olduğu gibi, sahil güvenlik ekipleri tarafından kurtarılanlar da oldu.

KİMLER BU YOLCULUĞA ÇIKTI?

Düzensiz göçmenler arasında çoğunlukla Fas kökenlilerin yanı sıra Suriye, Yemen, Filistin uyruklu kişiler ve reşit olmayanlar da bulunuyor. Bu çeşitlilik, bölgedeki göçmen akınlarının çok yönlü yapısını gözler önüne seriyor.

GÜVENLİK VE İNSANİ YARDIM

Olumsuz hava şartları nedeniyle sınır bölgesinde güvenlik güçlerinin sayısının az olduğu belirtiliyor. Ancak bu durum, bölgeye ulaşan düzensiz göçmenlere yönelik insani yardım çabalarını engellemedi.

Yorumlar