İran ve İsrail aynı masada

İran ve İsrail'in Suriye konulu bir toplantıda aynı masada buluştuğu ortaya çıktı. Rusya'dan yapılan açıklamada, Türkiye, İran, Rusya ve İsrail savunma bakanlarının Suriye konusunda görüşmeler yapmak üzere toplandığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
İran ve İsrail aynı masada

Sonhaberler | Haber Merkezi

İran ile İsrail'in Suriye konusunda yapılan bir toplantıda aynı masada buluştuğu ortaya çıktı. Rus basınında yer alan haberlere göre Türkiye ve Rusya'nın da bulunduğu masada konulan konu  ise Suriye oldu. 

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Aleksandr Fomin, Rusya, Türkiye, İran ve İsrail savunma bakanlarının Suriye'de gerilimi azaltma bölgeleri kurulmasına ilişkin memorandumun hazırlık sürecinde bir toplantı yaptığını ifade etti.

Sputnik'in haberine göre Suriye'deki ateşkesin garantörü olan Rusya, Türkiye ve İran'ın imzaladığı gerilimi azaltma bölgeleri kurulmasını öngören memorandumla ilgili açıklamalarda bulunan Fomin, Türkiye, Rusya, İran ve İsrail savunma bakanlarının memorandumun hazırlanması sürecinde bir araya geldiğini kaydetti.

Öte yandan Fomin, dört ülkenin istihbarat servisleri ve dışişleri bakanlıkları nezdinde de sürekli temaslar kurulduğunu aktardı.

Savunma Bakan Yardımcısı, gerilimin azalması için atılacak adımlar konusunda tarafları ikna etmek için Suriye hükümet temsilcileri ve silahlı grupların liderlerinin katılımıyla önemli çalışmalar yapıldığının da altını çizdi.

Yorumlar