İsrail İran son dakika: İran tarafından İsrail'e atılan füzelerin tamamı düşürüldü

İran, günlerdir İsrail'e düzenleyeceği ileri sürülen saldırının görüntülerini yayınladı. Görüntülerde İHA ve balistik füzeler yer aldı. İddiaya göre bu araçlarla 300 atış yapıldı. İsrail ise bu atışların tamamına yakınını engellediğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
İsrail İran'ın attığı füzelerin hepsini düşürdü

İran, İsrail'in Şam'daki İran Konsolosluğu'na düzenlediği saldırıya cevap olarak, Tel Aviv'i 300'e yakın füze ve İHA ile hedef aldı. Saldırı, "Gerçek Vaat" operasyonu olarak adlandırıldı ve bölgede büyük bir gerilime neden oldu.

İSRAİL SALDIRIYI PÜSKÜRTTÜĞÜNÜ AÇIKLADI

İsrail tarafından yapılan açıklamalara göre, saldırıda kullanılan balistik füze ve İHA'ların yüzde 99'u engellendi. Sızan bilgi, İsrail'in Yedioth Ahronot gazetesinde İsrail güvenlik kaynaklarına dayandırılarak verildi. İsrail'in gelişmiş savunma sistemlerinin, böylesine büyük bir saldırıyı büyük oranda savuşturabilmesi, teknolojik kapasitesini gösteriyor.

İRAN'IN GÖRÜNTÜ PAYLAŞIMI VE YENİ TEHDİTLER

İran'ın saldırıdan sonra paylaştığı videolar, dünya basınında geniş yer buldu. Videolarda, İsrail'i vurdukları onlarca füze ve İHA görüntüleniyor. İran ordusu, videoları paylaştıktan dakikalar sonra yaptığı açıklamada, İsrail'in olası bir misillemesine karşı "dün geceye göre daha büyük" bir tepki vereceklerini belirtti. Yeni tehdit, iki ülke arasındaki gerilimin daha da artmasına neden olabilir.

Yorumlar