IOC Kadın ve Spor Ödülleri

- Etiyopyalı gazeteci Dagim Zinabu Tekle, IOC Kadın ve Spor Dünya Ödülü'nü kazanan ilk erkek oldu

Google Haberlere Abone ol
IOC Kadın ve Spor Ödülleri

ANKARA (AA) - Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından verilen Kadın ve Spor Dünya Ödülü'nü, 2016'da Etiyopyalı gazeteci Dagim Zinabu Tekle kazandı.

Kadınları, spor yapmaları için cesaretlendirme ve katılımlarını arttırma konusunda katkıda bulunan isimlere, 2000 yılından bu yana dağıtılan IOC Kadın ve Spor Ödülleri, İsviçre'nin Lozan kentinde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bir dünya, 5 de kıta ödülünün verildiği törende, 2016 IOC Kadın ve Spor Dünya Ödülü'ne, Etiyopyalı gazeteci Dagim Zinabu Tekle layık görüldü.

Kadınların sporda daha aktif olmaları ve hayallerinin peşinden gitmeleri amacıyla 2011'de başladığı radyo programında, aralarında spor yöneticileri, antrenörleri ve sporcuların bulunduğu 12 bin 580 kişiyi konuk eden Tekle, bu ödülü alan ilk erkek oldu.

Afrika kıtası ödülünü, Ruanda'dan Felicite Rwemarika, Amerika kıtası ödülünü, ABD'den Carole Oglesby, Asya kıtası ödülünü, Filipinler'den Maria Leonor Estampador, Avrupa kıtası ödülünü, Danimarka'dan Majken Maria Gilmartin ve Okyanusya kıtası ödülünü, Avustralya'dan Moya Dodd aldı.

Yorumlar